Neovisni novinarski portal
12.7.2024.
SCENA
Kulturaljka 2018. Uz Azimut jedino svjetlo u kulturnom mraku (foto Facebook)

Kulturaljka 2018.:
Svjetlo u kulturnom mraku

Kulturaljka 2018. Uz Azimut jedino svjetlo u kulturnom mraku (foto Facebook)

Kulturaljka 2018., cijelomjesečna kulturna manifestacija u Šibeniku završila je vrsnim glazbenim događajem: peterostrukim koncertom u  bivšem vojnom hangaru bivše vojarne Bribirski knezovi. Kries, Jynx, Kandžija i Gole žene i šibenska Rhea, a potom i  DJ dvojac Škalja i Sokol priredili su vrsni događaj za šibensku publiku, a koja inače oskudijeva bilo kakvim bitnijim i kvalitetnijim glazbenim dešavanjima. Zahvaljujući entuzijastima i volonterima Udruge PARK, po osmi put je priređena Kulturaljka koja, izuzev koncerata, nudi i radionice, predavanja, izložbe i sl.

Zahvalna publika (foto Facebook)

– Hangar je i ove godine bio pun, šibenska publika najbolja i osmu godinu za redom promovirali smo ljubav, kulturu rock and rolla i proslavili dolazak proljeća u gradu probuđene muzičke scene. Jako sam sretan što je Kulturaljka ove godine ‘warm upom’ Jinxa postala i dio velike hrvatske priče baš kao što je i Šibenik postao jednom od najvažnijih koncertnih pozornica Hrvatske. Hvala svima koji su bili s nama, a posebno mnogima koji su ove godine pomogli u organizaciji i doprinijeli da osma Kulturaljka bude veličanstvena – kazao je Igor Bergam iz Udruge Park u ime organizatora za portal Šibenik.in.

Tako su mlađi i manje mladi Šibenčani koji  vape za glazbenim zbivanjima koji nisu Mile Kitić, Rozga, klapa Xy i tome slično, konačno došli na svoje. U Šibeniku, naime, tijekom jeseni i zime, pa proljeća  Šibenčani uglavnom nemaju prilike doživjeti koncerte tzv. urbane glazbe, ako izuzmemo klub Azimut, koji je jedino svjetlo u mrklom mraku kulturne ponude u Šibeniku i okolici.

Kulturaljka 2018., uz Azimut jedino svjetlo u kulturnom mraku (foto Facebook)

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI