Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
UKRATKO
Izabrani članovi Kulturnog vijeća Šibenika

Izabrani članovi Kulturnog vijeća Šibenika

Kulturno vijeće Grada Šibenika broji 7 sedam članova, a imenovani su: vlasnik kluba Azimut Hrvoje Jelković za područje kulturno-umjetničkog amaterizma; Morana Periša iz Tvrđave kulture Šibenik za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; pročelnica šibenskog  Konzervatorksog odjela Angela Bujas za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara; sopranistica Tea Slavica za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti; direktor TZ-a Šibenika Dino Karađole za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; ravnateljica ŠPD Kolo Miljenka Bujas  za područje kulturno-umjetničkog amaterizma te slikarica Lana Marinović Čala za područje vizualne umjetnosti.
 – Riječ je o mahom mladim  ljudima koji su na šibenskoj kulturnoj sceni prisutni i aktivni niz godina i čiji rezultati dosadašnjeg rada idu u prilog njihovom angažmanu u Kulturnom vijeću i razvoju kulture u gradu. Aktivnošću u  svojim područjima djelovanja doprinijeli su razvoju kulture i kulturne raznolikosti  Šibenika te će svatko, iz svoje perspektive i na temelju svojih znanja i iskustava, moći doprinijeti i uspješnom radu ovog tijela, rekao je gradonačelnik Željko Burić koji je i izabrao članove Kulturnog vijeća.
Kako kažu u šibenskoj gradskoj upravi prilikom odabira članova vodilo se računa o zastupljenosti kandidata koji se bave određenim područjem kulture i  umjetnosti, a nisu djelatnici kulturnih ustanova, da bi što više stručnih osoba dobilo mogućnost sudjelovanja u kreiranju  kulturnih prilika grada.
Članovi kulturnog vijeća Grada Šibenika odabrani su na mandat od 4 godine, a predsjednik se bira među članovima Vijeća na Konstituirajućoj sjednici.
Na Javni poziv za predlaganje kandidata za izbor članova Kulturnog vijeća Grada Šibenika pristiglo je 19 prijedloga. I šibenski SDP je predložio je svoju kandidatkinju za Kulturno vijeće, profesoricu geografije i glazbenicu Natašu Cvitan Plazibat, no njena kandidatura nije ni mogla proći jer su prema uvjetima javnog poziva članove mogle predlagati isključivo institucije i udruge u kulturi.
Tags:

VEZANE VIJESTI