Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
IZDVOJENO
Foto:Facebook

Brođani sutra ponovo prosvjeduju:
Na Svjetski dan zdravlja želimo proslaviti zdravlje u ovom nezdravom gradu

Foto:Facebook

– Na Svjetski dan zdravlja želimo proslaviti zdravlje u ovom nezdravom gradu i svima poručiti da ovo mora prestati. Ovo nije vapaj samo nas u Slavonskom Brodu. Ovo je vapaj čovjeka iz Rijeke koji nosi križ za sve nas, za svu našu djecu. Ovo je trenutak u kojem mi moramo reći: dosta je!

Stanovnicima Slavonskog Broda dosta je strpljenja na koje ih svi pozivaju kada je u pitanju rješavanje njihovih dugogodišnjih problema sa zagađenim zrakom. “Dajte nam da dišemo!” vapili su Brođani uzaludno nebrojeno puta, a sada su uz zagađeni zrak dobili i zagađenu vodu. Vidi li ih itko od mjerodavnih i razumije li uopće kako je živjeti u gradu u kojem su uskraćeni za čisti zrak i vodu, pitaju. U iščekivanju odgovora i konkretnih rješenja ne preostaje im ništa drugo no prosvjedovati po tko zna koji put.
Javno okupljanje “Brođani za djecu” sutra, na Svjetski dan zdravlja, u Slavonskom Brodu organiziraju građanske inicijative: “Brodske mame”, “Brođani za Brod”,”Kad ako ne sad” i udruga “Eko integral”.
Sutrašnje okupljanje priprema je za prosvjed koji planiraju održati u Zagrebu.
-Ovim postupkom želimo doprijeti do državnih institucija koje se nalaze u Zagrebu, a za koje smatramo da mogu i trebaju riješiti problem zagađenja zraka u Slavonskom Brodu. Akcija predstavlja zajednički napor svih građanskih inicijativa u traženju rješenja ovog dugogodišnjeg problema, navode u pozivu za sutrašnje okupljanje.
Ivana Smolčić Jerković, iz Udruge Brodske mame, za N1 je kazala kako sutrašnje okupljanje na brodskom Korzu nije prosvjed:
-Pozivamo sve građane grada Broda i okolice koji se nalaze u ovim problemima da dođu i da nas podrže. Nije prosvjed nego je akcija i pozivamo sve da ne nose transparente i zviždaljke jer mi smo transparenti. Sa svojom djecom ćemo mi tamo biti transparenti i bit ćemo glasni i pjevat ćemo, kazala je Smolčić Jerković te dodala da će skupljati donacije za plaćanje autobusa za prosvjed u Zagrebu koji će održati za dva-tri tjedna.
– Na toj akciji na Svjetski dan zdravlja želimo proslaviti zdravlje u ovom nezdravom gradu i svima poručiti da ovo mora prestati. Ovo nije vapaj samo nas u Slavonskom Brodu. Ovo je vapaj čovjeka iz Rijeke koji nosi križ za sve nas, za svu našu djecu. Ovo je trenutak u kojem mi moramo reći: dosta je! U ovom trenutku svi trebamo stajati za jednu politiku, a to je politika naše djece, za njihovu budućnost i njihovo bolje sutra, kazala je Smolčić Jerković.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI