Neovisni novinarski portal
5.8.2021.
UKRATKO
Udruga Biom i PP Vransko jezero pozivaju na trening prepoznavanja ptica

Udruga Biom i PP Vransko jezero pozivaju na trening prepoznavanja ptica

U sklopu projekta Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, udruga Biom u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero organizira: Trening prepoznavanja ptica!

Kroz terenski program i predavanja polaznici će moći naučiti prepoznavati lokalne vrste ptica vizualno i auditivno, te steći osnovna znanja o ornitološkim metodama istraživanja. Polaznici će stečene vještine unaprjeđivati kroz sustav za online trening prepoznavanja ptica na web stranici www.birdid.no koja je dostupna i na hrvatskom jeziku.
Po završetku treninga polaznici će dobiti mogućnost online polaganja službenog ispita za identifikaciju hrvatskih vrsta ptica te dobivanja službenog certifikata Sveučilišta Nord.
Većina edukacije će se odvijati na terenskim izletima, u periodu od travnja do listopada 2018. Održat će se najmanje 10 terenskih izlazaka na lokacijama s različitim staništima, te oko 10 predavanja tijekom kojih će se govoriti o identifikaciji i ekologiji zahtjevnijih vrsta te će se vježbati za službeni ispit.
Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe sa završenom srednjom školom. Sudjelovanje u programu je besplatno. Zainteresirani se mogu prijaviti do 20. ožujka, putem online prijave.
Detaljnije informacije o treningu prepoznavanja ptice pročitajte na stranicama Parka prirode Vransko jezero.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI