Neovisni novinarski portal
5.12.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Borislav Škegro za N1: Lex Agrokor su pisali oni koji su trebali (?!)

Borislav Škegro za N1:
Lex Agrokor su pisali oni koji su trebali (?!)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković odlučio je ipak staviti pod lupu izvanredne savjetničke honorare koje zarađuje bivša tvrtka izvanrednog vladinog povjerenika Ante Ramljaka na Agrokoru. Premijer se pokušao braniti šutnjom, ali kad je uz predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića progovorila i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, s nimalo razumijevanja za basnoslovne konzultantske nagrade, i Plenković se odlučio nešto poduzeti. Ne bi li smirio javnost. Doduše, ne puno, ali već i analiza skupih savjetničkih ugovora koju je zatražio, nešto govori. Što, znat ćemo sutra kad napokon i sam premijer progovori, nakon što je predugo šutio o svemu…

Dok oporba puca iz svih oružja po vladinom povjereniku zbog angažmana njegove bivše tvrtke koja tjedno na “sanaciji” kataklizme u Agrokoru zarađuje 250 tisuća kuna, potpredsjednica Vlade zadužena za gospodarstvo, Martina Dalić, i dalje jedina brani Ramljaka. Tvrdi kako za visoke honorare konzultantskih tvrtki nije znala i žestoko se obrušava na opozicijske lidere nazivajući njihove opaske političkim cirkusom kojeg treba zaustaviti. Zašto?

Šef SDP-a Davor Bernardić veli, više nije pitanje gdje su pare, nego gdje je premijer Andrej Plenković, a njegov stranački kolega Gordan Maras slučaj precijenjenih savjetnika naziva novom Fimi Medijom. Mostov čelnik Božo Petrov drži da je ministrica Dalić morala sve znati o slučaju Agrokor, a neki smatraju da je storija o skupim konzultantima zapravo legalna pljačka.

Na sve to, u „Točki na i“ N1 televizije vječni, sveznajući Borislav Škegro, čudom se čudi, jer otkud pravo bilo komu da propitkuje koliko neka privatna tvrtka plaća svoje konzultante. Ne vidi baš ništa problematično u radu povjerenika Ramljaka niti potpori koju uživa od ministrice Dalić.
Nije htio otkriti, iako , navodno, zna, tko je pisao famozni Lex Agrokor i kakvu je ulogu u tome i sam imao, a kakvu Ante Ramljak, ali je zato veleumno izjavio kako su sporni zakon pisali oni koji su trebali ( ?!). Hoće li za njegove eventualne negativne posljedice i odgovarati oni koji bi trebali?

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI