Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
MEDIJI / POLITIKA
Odašiljač stari se ruši, a novi se gradi

Radio Student slavi rođendan i bori se za život:
Nek’ se daleko čuje!

Odašiljač stari se ruši, a novi se gradi

Radio Student, jedan od rijetkih preživjelih preostalih neprofitnih medija u državi Hrvatskoj slavi 21. rođendan i bori se – za život. Naime, upravo danas su krenuli u tzv.  crowdfunding kampanju  nazvanu ‘Nek’ se daleko čuje’ kojom od prijatelja, slušatelja i dobronamjenih ljudi traže pomoć za kupnju novog odašiljača. Treba im 60 tisuća kuna. Manje nego li košta dernek lokalnog političara ili  jedan svečani radni ručak domaće političke vrhuške. Bez novog odašiljača više, kako kažu,  neće moći emitirati program. To ujedno znači da će prestati postojati.  A to bi, smatraju mnogi poznavatelji medijskih neprilika u Hrvatskoj, bio veliki gubitak za ionako osakaćenu medijsku scenu. Podsjetimo, otprije nekoliko godina državna politika se ponajprije obrušila na neprofitne medije, s očitom namjerom da ih istrijebi i ušutka, pa većina takvih danas preživljava s nedostatnim sredstvima za rad. Ili ne preživljava. Stoga je Radio Student  odlučio zamoliti za pomoć.

-Kao pioniri, već 21 godinu radimo kao rasadnik za nove generacije novinara, tehničara i glazbenih djelatnika, inovacije, aktivizma, kritičkog promišljanja i korektnog izvještavanja. Neki od vas, mogu i reći, da smo pioniri pogrešaka: krivih izgovora, loših naglasaka, rupa u eteru, zamuckivanja… 21. godinu proslavit ćemo na jednako starom odašiljaču jer je novi nenadano otišao u ropotarnicu prošlosti. Da i mi ne bismo završili tamo, moramo kupiti novi odašiljač jer iako 21 godina za čovjeka znači mladost, za tehniku znači- starost. A starost za nas znači jedna velika, kontinuirana rupa u eteru na kojoj je stanovao Radio Student. Kako bi izbjegli tu rupu u eteru, i postali još jedan mrtvi medij u Hrvatskoj, započeli smo crowdfunding kampanju za kupnju novog odašiljača. Potrebno nam je vrtoglavo visokih 60 tisuća kuna, a kako se taj iznos ne uklapa u naš studentski budžet, obraćamo se vama – našoj vjernoj publici – vele Radiostudenti. 
Inače, Radio Student je, poebice među radio postajama, iznimna pojava po svojoj programskoj orijentaciji, izboru glazbe itd. U brojnom izboru sadržaja i tema veliki prostor se daje temama koje nisu dovoljno zastupljene u programima većine radija, a promiču vrijednosti poput ljudskih prava, tolerancije, nenasilja, ravnopravnosti, ekologije i sličnih, čime se maksimalno trudi ispuniti funkciju proizvodnje sadržaja od javnog interesa. Radio Student je prepoznat kao aktivistički i kritički, usmjeren ka široj populaciji, iako je zadržao identitet studentskog medija, te proizvodi program koji sadržajem odskače od većine radijskih postaja. Tjedno se na Radio Studentu realizira i emitira  54 različite tematske emisije, u čijoj realizaciji sudjeluje 147 suradnika, većinom studenata – volontera, a prošle akademske godine samostalno je proizvedeno i emitirano 3.323 radijske emisije u kojima su korištene sve raspoložive novinarske forme.
Ispod ove rečenice pogledajte video poziv upomoć, a potom i zamolbu ekipe s Radio Studenta za potporu kroz tzv. crowfunding kampanju. Takve kampanje su postale nužnost za neprofitne medije kakvi nisu po volji političkim elitama kojima ne odgovara kritičko promišljanje o negativnim politikama i pojavama u društvu. Podsjetimo i kako je Radio Student, kao i Tris na kojemu čitate ovaj tekst član platforme neprofitnih ili tzv. medija trećeg sektora E-net.
Dragim kolegama želimo puno uspjeha u kampanji, te da što prije kupe taj novi odašiljač.

Crowdfunding kampanja za nabavu novog odašiljača

Nek´ se daleko čuje!

Radio Studentu treba novi odašiljač!

U suprotnom prijeti nam ono najgore- prekid emitiranja.

Svoj 21. rođendan Radio Student obilježava crowdfunding kampanjom kojom ćemo se pokušati i dalje održati u eteru.

Naime, odašiljač s kojeg trenutačno emitiramo star je koliko i mi, što za radijsku opremu izloženu svim vremenskim uvjetima znači- smrt. A nama, prekid emitiranja.

Stoga smo odlučili potražiti pomoć od svih vas naših dragih slušatelja/ slušateljica i prijatelja/ prijateljica!

Crowdfunding kampanja Nek´se daleko čuje kreće 6.11. i u njoj imamo namjeru skupiti 60 tisuća kuna koliko je potrebno za nabavu novog odašiljača.

Nadamo se da ćete sudjelovati u kampanji, izraziti podršku na društvenim mrežama, odabrati neki od perkova za sebe, i nastaviti dalje s nama sudjelovati u stvaranju pametnog, odgovornog i hrabrog radijskog programa…koji nije za svakoga!

Indiegogo kampanja: https://goo.gl/XBphEb

Crowdfunding video: https://goo.gl/zJjsjK

Link FB event:

https://www.facebook.com/events/642420359215281/

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI