Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
KULTURA
23.Sa(n)jam knjige u Istri otvara Igor Mandić

23.Sa(n)jam knjige u Istri otvara Igor Mandić

Sa(n)jam knjige u Istri svečano se otvara 1. prosinca 2017. točno u podne. Glavnu temu sajma: Intime, u glazbene taktove pretvorit će glazbenik Darko Rundek. Sa(n)jam će proglasiti otvorenim veliki hrvatski književnik i intelektualac Igor Mandić, koji će se predstaviti svojom novom knjigom “Predsmrtni dnevnik”.
Uz glavnu temu pod nazivom Intime, tu je i regionalni program Hercegovina čita te poseban program À propos. Na Sa(n)jam dolazi oko 250 izdavača, što je najviše u posljednjih deset godina, koji najavljuju velike popuste, od 10 do 70 posto.
U prodaji, ovogodišnji fokus bit će na znanstvenoj knjizi. Respektabilan prikaz znanstvenog i stručnog izdavaštva koji će publika moći vidjeti na Sajmu nastao je u suradnji s Grupacijom nakladnika stručne i znanstvene literature. Ova Grupacija okupila je ukupno oko 40 malih i velikih nakladnika iz cijele Hrvatske koji će imati „znanstvenu knjižaru na Sajmu“, u dijelu Crvenog salona.
Među izdanjima gotovo cijele hrvatske nakladničke scene koja će biti u ponudi na pulskom Sajmu, izlagat će i oko 50 istarskih izdavača. Dolaze i nakladnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije. U ponudi će biti i velik izbor literature na engleskom jeziku, od dječje književnosti do beletristike. Svaki dan na Sajmu bit će kao iznenađenje kupcima organiziran i Happy hour, posebne akcije s popustima na određene vrste knjiga.
Među brojnim autorima koji će sudjelovati na sajmu izdvajamo Andreja Nikolaidisa čiji je roman Mađarska rečenica dobio prestižnu nagradu ”Meša Selimović”, za najbolji roman s područja Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore objavljen u 2016.godini.
Također, ove godine Dan knjižničara počinje svečanim otvorenjem Sajma, 1. prosinca, pa će knjižničari, uz stručne programe, imati priliku prisustvovati i ostalim sajamskim programima. Posljednjeg dana Sajma, 10. prosinca, bit će dodijeljena čitateljska nagrada Dr. Ivo Borovečki najčitatelju Sajma i nagrada Libar za vajk.
Sa(n)jam knjige traje do 10.prosinca, a cijeli program pogledajte na njihovim službenim stranicama.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI