Neovisni novinarski portal
24.6.2024.
FESTIVALI / FILM
Otvoren natječaj za glavni program 9. Solo Positivo Film Festivala u Šibeniku

Otvoren natječaj za glavni program 9. Solo Positivo Film Festivala u Šibeniku

Festival glazbenih dokumentaraca i iduće će godine biti održan u Šibeniku.

Deveti po redu Solo Positivo Film Festival s današnjim je danom otvorio Natječaj za glavni program festivala. Autori mogu svoje radove prijaviti zaključno sa 1. travnja nakon čega će se pristupiti selekciji pristiglih radova.
Solo Positivo Film Festival jedan je od vodećih festivala glazbenog dokumentarnog filma u jugoistočnoj Europi koji je do sada u Hrvatsku doveo veliki broj renomiranih autora i profesionalaca iz filmske i glazbene industrije. SPFF, koji se dosadašnjih godina odigravao u Starigradu Paklenici, zatim i u Opatiji, ove je godine prvi put održan u Šibeniku na tvrđavama Sv. Mihovil i Barone.
– I sljedeće izdanje Solo Positivo Film Festivala donijet će obilje dobrih filmova, glazbe i zabave. I prije same objave natječaja za glavni program dobili smo nekoliko prijava s doslovno svih kontinenata, a posebno veseli da je u programu i jedan film, kojeg razumljivo zasad ne mogu imenovati, o jednoj velikoj grupi od kojih su neki članovi načelno potvrdili dolazak u Šibenik. Sve u svemu mislim da nas čeka još jedno velo ljeto dobrih glazbenih dokumentaraca – rekao nam je Admir Ćulumarević, direktor festivala.
Podsjetimo, u ovogodišnjoj konkurenciji od 10 filmova, koje su odabrali Admir Ćulumarević i Đelo Hadžiselimović, pobijedio je američki film “Joe’s Violin” redateljice Kahane Cooperman.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI