Neovisni novinarski portal
5.3.2024.
POLITIKA / UKRATKO
Mrsić i Opačić “zaradili” opomenu pred isključenje

Mrsić i Opačić “zaradili” opomenu pred isključenje

Milanka Opačić i Mirando Mrsić ostaju u SDP-u. Glavni odbor stranke, na prijedlog Predsjedništva, izrekao im je opomenu pred isključenje zbog štete koju su svojim javnim istupima i destruktivnim djelovanjem nanijeli SDP-u, kako je novinarima nakon maratonske sjednice Glavnog odbora kazao njegov predsjednik Erik Fabijanić. Time je završena višemjesečna drama u SDP-u, no je li to i kraj krize hrvatske socijaldemokracije, pokazat će vrijeme.
Mnogi su se pitali zbog čega su sankcionirani samo Opačić i Mrsić iako su i drugi javno kritizirali predsjednika Bernardića i stanje u SDP-u. Na ovaj način SDP šalje poruku uključivosti i jačanja stranke, a ne želje za osvetom i obračunima, smatraju neki vodeći SDP-ovci. Kako bilo, Opačić i Mrsić ubuduće će morati paziti što govore, jer ih u protivnom čeka isključenje iz stranke.
Koliko će ovakav ishod raskola u stranci i višemjesečnih unutarnjih sukoba rezultirati stvarnom konsolidacijom i stabiliziranjem SDP-a, te njegovim djelatnim zaokretom prema stranci istinske, djelotvorne opozicije sadašnjoj vlasti, teško je procijeniti. Baš kao što je teško vjerovati da su razilaženja i nesuglasja između dijela članova i njihova vodstva netragom nestala izglasavanjem povjerenja predsjedniku Davoru Bernardiću. Pred SDP- om i njegovim vodstvom je vrijeme dokazivanja i članstvu i građanima.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI