Neovisni novinarski portal
5.3.2024.
POLITIKA / UKRATKO
Zagrebačka organizacija SDP-a traži isključenje iz stranke za Milanku Opačić i Miranda Mrsića

Zagrebačka organizacija SDP-a traži isključenje iz stranke za Milanku Opačić i Miranda Mrsića

Hoće li Predsjedništvo SDP-a, koje se sastaje danas u 17 sati, isključiti Milanku Opačić i Miranda Mrsića iz stranke? Zagrebačka organizacija SDP-a, kao njihova matična organizacija, predložila je sinoć, s tek dva glasa protiv, najtežu kaznu za ovaj SDP-ov dvojac dugogodišnjih stranačkih prvotimaca, bivših Milanovićevih ministara, zbog njihovog sustavnog javnog kritiziranja predsjednika SDP-a Davora Bernardića optuženog za loše vođenje stranke, i narušavanja ugleda SDP-a.

Mrsić je već ranije pozvao Bernardića na ostavku, a najavio je i svoju kandidaturu na mjesto predsjednika. Opačić se žestoko obrušila na svog stranačkog šefa nakon sjednice Kluba zastupnika na kojoj je Bernardić izjavio da svi koji su nezadovoljni mogu slobodno, kao i Ivan Klarin, otići iz Kluba, jer na listama ima puno onih koji bi htjeli doći na njihovo mjesto. Umjesto da okuplja i uključuje članove, Bernardić ih isključuje , ogorčeno je reagirala na tu izjavu Milanka Opačić, podsjećajući šefa Partije da je obećavao vratiti u stranku sve odbačene, a sada i sam svojim kritičarima poručuje kako mogu slobodno otići.

Među oponente Davora Bernardića upisao se i Ranko Ostojić koji ga je otvoreno pozvao da odstupi, ali i Peđa Grbin koji je nezadovoljan vrludanjem vodstva stranke oko nekih ključnih pitanja ( uvjetovanje izbora ustavnih sudaca istražnim povjerenstvo za Agrokor , premještanje HOS-ove ploče iz Jasenovca u Novsku, porez na nekretnine itd.) podnio ostavku na mjesto potpredsjednika saborskog Odbora za Ustav , Poslovnik i politički sustav. Pred novinarima Bernardić je hinio da o tome ništa ne zna, iako ga je, kako je ustvrdio, Grbin i osobno o tome informirao, a također i Arsen Bauk kao predsjednik kluba zastupnika SDP-a u Saboru. Sve to je rezultiralo ostrašćenim javnim sukobom u kojemu je Grbin , uz ostalo, šefu poručio da laže. Hoće li i Grbina danas Predsjedništvo isključiti iz stranke?

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI