Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
KULTURA
Zorana Mihelčić (Foto: Jozica Krnić)

Sedmi Šibenik Dance Festival otvara balet ‘On the Road’ splitkog HNK

Zorana Mihelčić (Foto: Jozica Krnić)

Šibenik Dance Festival bit će, po sedmi put, održan od 24. do 29. srpnja na četiri šibenske pozornice: tvrđavama Barone i sv. Mihovila, zatim u Hrvatskom narodnom kazalištu te na Trgu Republike Hrvatske.

Festival će na tvrđavi sv. Mihovila otvoriti baletna predstava “On the Road”, najistaknutijeg makedonskog plesača i koreografa Igora Kirova, a u izvedbi baleta HNK Split. Balet Igora Kirova i lani je otvorio festival, a zbog čega je donesena odluka da ih se opet pozove na otvorenje, objasnila je Zorana Mihelčić, voditeljica plesne skupine Sjene i organizatorica festivala: – Razlog je jednostavan: HNK u Splitu ima najjači baletni ansambl u Hrvstskoj, ali i šire. To su uglavnom strani plesači, ali sam sigurna da je upravo ovakav festival medij koji će omogućiti našim ljudima da oni, u skorije vrijeme, čime sastavni dio svih plesnih ansambala u Hrvatskoj.
Šibenčani i njihovi gosti moći će uživati u dvadesetak plesnih predstava, a moće će se i aktivno uključiti, budući da će biti organizirana i plesna radionica. – Ovaj festival uvijek ima i edukativni karakter – istaknula je Mihelčić. – Tako će ove godine u Tehničkoj školi u Šibeniku biti organizirana škola argentinskog tanga, koja će voditi Lucija Lovrić iz Zagreba, koja je porijeklom s otoka Prvića. Lucija dolazi sa svojim partnerom Rapjaelom Ramirezom iz Argentine, koji je poznat po tome što je radio s Madonnom za potrebe filma “Evita”.
Tangom će Šibenski Dance Festival biti i zatvoren na Trgu Republike Hrvatske, 29. srpnja, u 22 sata.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI