Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Osnovan GLAS- Građansko-liberalni savez bivših HNS-ovaca

Osnovan GLAS- Građansko-liberalni savez bivših HNS-ovaca

Anka Mrak Taritaš prva je predsjednica nove hrvatske političke stranke GLAS, koja je danas održala osnivačku konvenciju i okupila 189 izaslanika iz svih županija. GLAS je i imenom i programom definiran kao Građansko-liberalni savez , a u avanturu „odmetničkog“ političkog djelovanja, mahom bivši HNS-ovci, krenuli su predvođeni s Mrak Taritaš i Vesnom Pusić. Zašto? Da bi sačuvali čist obraz, pokazali svoju dosljednost i odgovornost, jer obraz nisu našli na cesti, kako reče predsjednica stranke u svom nastupnom govoru.

– Postoji nešto što se zove dosljednost na što smo u politici zaboravili – dodala je uz objašnjenje: – Kad u kampanji nešto obećate, onda to morate i napraviti. Riječ odgovornost lako se koristi, ali teško je biti odgovoran. Mi smo pokazali da jesmo.
Netko je neki dan za nas rekao: Vidi onih disidenata. Ako je politika ono što se servira s Markovog trga ili Pantovčaka, onda smo disidenti. Pokazali smo da smo drugačiji”, poručila je s osnivačke konvencije Mrak-Taritaš.
Prva zadaća GLAS-a je vratiti građanima povjerenje u institucije, pridonijeti razvoju gospodarstva koje treba više od turizma, kao što nema ni stabilnosti porezne politike bez investicija koje će spriječiti i daljnji odljev mladih iz Hrvatske. Imamo, dakle GLAS, a koliko daleko će se čuti, vidjet ćemo. – Želimo da GLAS bude glas nove Hrvatske. Samo je nebo granica- poručuju ambiciozno i pomalo euforično u najnovijoj političkoj stranci čije osnivanje su pozdravili predstavnici SDP-a, Nove ljevice, Pametnog, HSS-a, HSU-a, Naprijed Hrvatske i SDSS-a.
Bernardić im je uz čestitke na odlučnosti i dosljednosti uputio i riječi upozorenja: – Imat ćete puno neprijatelja, mnogi su nam zajednički- od desnice koja ne preže ni od čega do pojedinaca iz stranaka koje su odavno izgubile svaki ideal, i umjesto da se brinu kako ojačati Hrvatsku, oni samo brinu kako očuvati vlast… GLAS-u želim da popuni preazninu koja je nastala urušavanjem HN S-a- rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.
No, za vjero9vati je da GLAS želi puno više od popunjavanja praznina, makar i onih što ih je iza svoga komplota s HDZ-om ostavio nekadašnji HNS, koji se dobrim dijelom prelio i u GLAS. Bit će to glas protiv klerikalne, fašističke i šovinističke politike , glas ljudi koji nisu u sprezi s nikakvim klikama i mafijaškim podzemljem, kako je kazala Nada Turina Đurić.
Stranka ima dobar start- četiri saborska zastupnika: Anku Mrak taritaš, Vesnu Pusić, Nadu Turinu Đurić i Gorana Beusa Richemberga koji je izabran za potpredsjednika GLAS-a.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI