Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
UKRATKO
LegendFest: Vile i vilinska bića iz bajki na Roškome slapu

LegendFest:
Vile i vilinska bića iz bajki na Roškome slapu

LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova održat će se 8. i 9. srpnja 2017. na Roškome slapu u Nacionalnom parku „Krka“.

Kao multimedijski projekt, LegendFest prikazuje hrvatsku nematerijalnu i materijalnu baštinu kroz različite kulturne i umjetničke izričaje. LegendFest uključuje zabavne umjetničke sadržaje – koncerte, predavanja, kazališne predstave, izložbe, radionice, performanse, videoprezentacije/projekcije – na nekoliko lokacija na Roškome slapu, koji će, kroz interaktivni pristup, posjetitelje uvesti u svijet mitova, legendi i zanimljivih povijesnih priča vezanih za mjesto na kojemu se nalaze.
Tako će i ove godine posjetitelji LegendFesta na Roškome slapu moći uživati u staništu vodenvile na Vodenim vratima, izraditi vilinske simbole na drvu želja u Vilopolisu, preobraziti se u vile i vilenjake uz šumska lica i vilinkose, crtati fraktale, oslikavati čarobne tikve i čarobirane konje. Zeleni oblak kutak je za akrobatski ples na svili i ringu s osnovama letenja vilinskim prahom a na Panovom otoku najmlađi, ali i oni nešto stariji, uronit će u svijet bajki u pričaonici o vilama i magijskim svojstvima biljaka te radionicama poi žongliranja i izrade oblika od slame. Uz sve aktivnosti tijekom cijeloga dana od 11 do 22 sata bit će otvorena izložba LegendExpo a posjetitelji će uživati i u redovitim umjetničkim izvedbama na pozornici i livadi na čarobnoj obali rijeke Krke.
Posjetitelji LegendFesta mogu očekivati odličnu zabavu, ali i naučiti ponešto o običajima, legendama i mitovima. Program i raspored događanja LegendFesta na Roškome slapu možete pogledati na stranicama LegendFest-a.
Za posjetitelje festivala organiziran je besplatan prijevoz iz Šibenika do Roškoga slapa i natrag:
-polazak u 10:00 i 16:00 (Šibenik/Poljana – Vidici – Konjevrate – usputne stanice – Roški slap)
-povratak u 14:00 i 22:30 (Roški slap – Konjevrate – Vidici – usputne stanice – Šibenik/Poljana).
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI