Neovisni novinarski portal
5.8.2021.
SCENA
Bitipatibi

Bitipatibi u srijedu otvaraju ljetnu sezonu u Azimutu

Bitipatibi
Ako volite stvaralaštvo Cocteau Twinsa, Stereolaba ili Spacemen 3, voljet ćete i glazbu benda Bitipatibi. S tim da će sanjivi dragulj s druge strane Dunava, kako nazivaju dream pop bend iz Beograda, uhu publike biti još i bliži jer ove srijede, 5. srpnja, nastupaju u klubu Azimut, u Šibeniku.
Live svirka u omiljenom šibenskom okupljalištu zaljubljenika u dobru glazbu počinje u 21.30 sati, a bit će održana na livadi ispred Azimuta čime se klub vraća svojim korijenima – organizacijom koncerata glazbenika iz regije čije stvaralaštvo unosi svježinu u glazbenu ponudu Krešimirovog grada.
Bitipatibi publika i kritika voli zbog zanimljivih stihova i hipnotičkog vokala Une Gašić koji u kombinaciji sa zvukom sintesajzera i kombinacijom gitara publiku vodi u neke nove svjetove. Uz Unu, Bitipatibi čine Todor Živković na basu, Vladimir Krakov na gitari te Ernes Džananović na bubnjevima.
Njihove pjesme u sebi sadrže elemente glazbe Velvet Undergrounda, odnosno Lou Reeda, njima se prožima ljetni groove, notni zapis pojedinih pjesama graniči s trip hopom, a nađu se i pjesme psihodeličnog prizvuka.
Bend je osnovan 2009. godine u Beogradu. Singlom „Andrija“ skrenuli su pozornost na sebe, a 2013. godine izdaju album prvijenac „Lešnici divlji“. Diskografiju u međuvremenu upotpunjuju novim albumom jednostavno nazvanim „Lešnici divlji 2“.
Bitipatibi savršena su glazbena kulisa ljetne noći sa sredine tjedna, a tko još nije čuo kako zvuči beogradski bend predvođen samozatajnom Unom kao okosnicom benda to može učiniti u najboljoj verziji probnog slušanja – dolaskom na koncert u srijedu, 5. srpnja, ispred Azimuta.
Iste večeri bit će predstavljanje još jednog izdanja SuperUho festivala koji će biti održan od 7. do 9. kolovoza u Primoštenu. Mate Škugor, prvi čovjek festivala, pridružit će se ekipi u Azimutu te će biti na raspolaganju za sva pitanja znatiželjnika. Osim toga, tko još uvijek nije kupio ulaznicu za ovoljetno izdanje SuperUho festivala moći će to učiniti u srijedu po promotivnoj cijeni.
Glazbu pred početak koncerta bira DJ Borovich koji će svojim glazbenim odabirom zaključiti još jednu glazbenu priču u Azimutu.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI