Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
GRAĐANI / POLITIKA
'Kamenčići' (Foto: Tris/H. Pavić)

‘Kamenčići’ konačno uselili u dnevni boravak – ‘Treba nam i stambeni prostor gdje bi našu djecu prilagodili samostalnom životu’

'Kamenčići' (Foto: Tris/H. Pavić)

 Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama ‘Kamenčići’ konačno djeluje u prostoru u TEF-u koji joj je pred 15 mjeseci dodijeljen od strane Grada Šibenika.

Na večerašnjoj maloj svečanosti predsjednica Udruge ‘Kamenčići’ Sonja Ninić Ševo zahvalila je Gradu Šibeniku i gradonačelniku dr. Željku Buriću, kao i svima ostalima koji su pomogli da udruga i njeni štićenici konačno usele u prostor koji će zadovoljiti gotovo sve njihove potrebe.

– Ne samo što ste nam pomogli da budemo u ovom prostoru, nego i ste nam omogućili i niz drugih projekata koje uspješno ostvarujemo u ovom gradu. Ovim smo donekle zadovoljili naše potrebe, ali mi trebamo još. Nećemo s ovim biti zadovoljni, trudit ćemo se i tražiti i dalje. Nakon ovog prostora u kojem imamo organiziran dnevni boravak za naše štićenike, trebao bi nam stambeni prostor gdje bi našu djecu prilagodili samostalnom životu, tj. pripremili ih na ono što ih čeka u budućnosti. Svi moramo raditi na tome, jer sva ta djeca ovise o nama – rekla je Ninić Ševo zahvaljujući svima koji su bili uz ‘Kamenčiće’ i pomogli.

Predsjednica ‘Kamenčića’ Sonja Ninić Ševo i gradonačelnik dr. Željko Burić (Foto: Tris/H. Pavić)

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić zahvalio je na prigodi da sudjeluje u jednom ovakvom projektu i istaknuo kako on najzaslužnijima ipak smatra same korisnike ovoga prostora.

– To je posebna skupina djece, mladih ljudi kojima treba ovakav prostor u kojem će imati organiziranu, ne bih rekao skrb, nego druženje, prostor gdje će oni moći izraziti svoju kreativnost koju  definitivno imaju. Bar su ‘Kamenčići’ kroz sve ovo proteklo razdoblje pokazali da znaju, umiju i da mogu. Bilo je puno poteškoća dok smo ovo ostvarili (POVEZNICA), ali na žalost, ako želite nešto napraviti kako treba, onda se puno vremena potroši na tzv. papirologiju – rekao je gradonačelnik Burić.

Mala svečanost ispred zgrade (Foto: Tris/H. Pavić)

Naglasio je kako zna da su zahtjevi ‘Kamenčića’ za prostorom puno veći, te je obećao da će taj prostor i dobiti.

– Znate da se nalazimo na području TEF-a, da je ovo potencijal razvoja grada kojeg ćemo vrlo brzo aktivirati. No, ‘Kamenčići’ su sigurni, jer će njima u novim objektima biti osigurani adekvatni prostori. I ‘Kamenčićima’ i udrugama iz tzv. Narančaste zgrade – rekao je gradonačelnik Burić.

Prostor u prizemlju zgrade u TEF-u, u kojem je nekad bila Regionalna razvojna agencija, dat je ‘Kamenčićima’ na rok od pet godina. Radi se o 85 kvadrata opremljenih sanitarnim čvorom, u kojoj udruga kroz razne aktivnosti organizira cjelodnevni boravak djece i odraslih osoba s intelektualnim poteškoćama. Do sada su bili u garaži (POVEZNICA), a s novim prostorom su, osim prostranosti, boljeg sanitarnog čvora i čajne kuhinje, dobili i pristup automobilima i invalidskim kolicima. Za uređenje prostora pobrinuo se proslavljeni pijanist Maksim Mrvica, koji je na vlastitu inicijativu organizirao i održao humanitarni koncert na kojem je skupio potrebnih 40.000 kuna.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI