Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
KULTURA
(Foto: Booksa)

Booksa u parku:
Promocije knjiga, glazba, čitanja, druženje i zabava

(Foto: Booksa)

Kao i prošle godine, zagrebački klub Booksa uključen je u festival Design District Zagreb i od 14. do 18. lipnja nudi promocije knjiga, glazbeni program, sajam malih izdavača, čitanje priča i bajki, druženje i zabavu.

U srijedu, 14.6. od 13 do 14 sati pisac Kristian Novak potpisivat će svoje knjige “Črna mati zemla” i “Ciganin, ali najljepši” na štandu Naklade Oceanmore. Nešto kasnije, u 17 sati građankama i građanima kvarta predstavit će se izložba „Nezavisni prostori – prostori nezavisnih“ koja predstavlja povijest društvenih centara i klubova širom Hrvatske u kojima od sredine ’90-tih do danas djeluju organizacije nezavisne kulture. Nakon izložbe, a u organizaciji Saveza udruga Operacija grad, uslijedit će razgovor naziva „Kakvi nam prostori trebaju?“ o trenutnom stanju nezavisnih prostora u gradu, s osvrtom i na prostore unutar zone festivala Design District Zagreb poput Badela, stare bolnice u Vlaškoj i Bookse. Oblikovanjem, ali ovoga puta knjiga, bavit će se i Dizajn dijalozi #28: Knjigom o glavi (17.6. u 19 sati).
U Booksi u parku predstavit će se i nekoliko knjiga: “Priče o jazzu i drugi zapisi” Saše Dracha (15.6. u 17 sati, izdavač Sandorf), “Ungoverning Dance…” Ramsayja Burta (16.6. u 17 sati), “Omara” Ive Ušćumlić (17.6. u 17 sati, izdavač Durieux) te” An Illustrated History of Slavic Misery” britanskog novinara i kolumniste Johna Billsa (18.6. u 19 sati).
 Čitateljski program uključuje čitanje bajki u četvrtak, petak i subotu u 18 sati, čitanje priča polaznika i polaznica Radionice kreativnog pisanja Zorana Ferića (16.6. u 19 sati) te Raspričavanje, program koji objedinjuje zajedničko pisanje i pričanje priča (17.6. u 19 sati).
Koncert naziva Škrabica posvećen je sjećanju na dugogodišnjeg suradnika, prijatelja kluba Booksa i pokretača istoimenog glazbenog programa u klubu, Antu Perkovića. Na koncertu će nastupiti Nina Romić i Luka Belani koji su zajedno s Perkovićem vodili ovu seriju autorskih koncerata, te bend U pol’ 9 kod Sabe kojima se Ante Perković priključio koncem prošle godine, ali nažalost, nisu stigli odsvirati više od jednog zajedničkog koncerta. Perković je pokretač i slušateljske grupe naziva Audioklub@Booksa u kojoj su ga naslijedili mladi Matej Ivušić i Leonard Jurić. U nedjelju, 18.6. u 18 sati ova će se grupa sastati i razgovarati o albumu „Ajmo klinci“ benda Kinoklub.
Zadruga za dobru ekonomiju i Hrana za dobro pobrinut će se da svi koji će to željeti sudjeluju u razmjeni zdrave i ekološki proizvedene hrane malih proizvođača i razmjeni sjemenja, a moći će dobiti i savjete o vrtlarstvu u četvrtak, 15.6. od 16 do 18 sati.
 Svi programi u sklopu Bookse u parku su besplatni.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI