Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
POLITIKA
Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Josip Živković:
Ja sam uvjeren kako bi posao gradonačelnika radio bolje i poštenije

Josip Živković (Foto: Tris/H. Pavić)

Josip Živković kandidat za gradonačelnika Šibenika koalicije SDP-HSS-HSU i nezavisnog Antona Dobre, na današnjoj konferenciji za novinare osvrnuo se na rezulate lokalnih izbora za koje je kazao kako su bili i očekivani s obzirom da se radilo o “srazu aktualnog gradonačelnika i kandidata oporbe koji se prvi put pojavljuje na izborima”.

–  Prilično je velika razlika između kandidata HDZ-a i nas iz SDP-a. Međutim to nama ne znači puno jer u nastavku kampanje mi moramo dati sve od sebe, kazao je Živković istaknuvši kako su SDP-ovi kandidati u Gradu Šibeniku i Šibensko kninskoj županiji jedini u Dalmaciji ušli u drugi krug.
Na pitanje kako objašnjava veliku razliku glasova između njega i aktualnog gradonačelnika Želja Burića, Živković je odgovorio kako je rezultat bio očekivan s obzirom da se prvi put pojavljuje na izborima ali razloge vidi i u činjenici kako SDP slabi na razini Dalmacije.
– Možda je najbitiniji razlog ekstremna količina novaca koju je gospodin Burić u protekle četiri godine ulagao u marketing za sebe i gradsku upravu. Možda sam neobjektivan ali kad vidim po gradu nepokošenu travu, jadne autobuse, raspadnutu Jadriju ne mogu pojmiti kako netko može s tim biti zadovoljan. Građani to očito ne vide ili im nije bitno. Ja s tim nisam zadovoljan i borit ću se da bude bolje. Hoću li u tome dobiti podršku građana nije na meni nego na građanima.
U prvom krugu izbora bilo je previše kandidata i previše “kakofonije” da bi građani mogli stvoriti pravu sliku, smatra Živković te očekuje kako će njegove poruke lakše doprijeti do birača u drugom krugu.
– S obzirom da je u gradu bilo 8 kandidata i puno mogućnosti za biranje, a sada je to svedeno na dva kandidata pozvao bih glasače svih opcija koje više ne sudjeluju na izborima, da izađu u drugom krugu i da podrže onoga  zakoga smatraju da je bolji izbor. Ja bih volio vjerovati da će podržati mene, ali puno mi je važnije da građani izlaze na izbore, poručio je Živković.
Na pitanje hoće li u drugi krug ući “žešće”, Živković je poručio kako on nije ni sumo borac ni čovjek za niske udarce.
– Čovjek sam iz realnog sektora i bavim se realnim stvarima bitnim za grad. Napadati nekog na osobnom nivou ili na neki populistički način nemam želju. Ići s nekim niskim udarcima ja jednostavno nisam takva osoba. Mene ne interesira osoba gradonačelnika, mene zanima isključivo funkcija gradonačelnika, koliko je ona iskorištena za javno dobro i što donosi građanima, kazao je Živković te dodao kako sebe smatra boljim kandidatom od aktualnog gradonačelnika Željka Burića.
-Meni se sigurno ne bi dogodilo da grad mjesecima bude prometno blokiran zbog radova, ja sigurno neći trošiti novce na samoreklamu. Ja sam uvjeren kako bi posao gradonačelnika radio bolje i poštenije ali to što ja mislim je nebitno-to moraju reći građani, zaključio je Živković.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI