Neovisni novinarski portal
17.6.2021.
POLITIKA
Stipe Petrina okupio koaliciju za lokalne izbore: Ne želimo da nas kao do sada vode stranački “jaslari”

Stipe Petrina okupio koaliciju za lokalne izbore:
Ne želimo da nas kao do sada vode stranački “jaslari”

Nezavisna lista Stipe Petrina na predstojeće lokalne izbore za Gradsko vijeće Šibenika izlazi zajedno sa Šibenskim građanskim forumom, Udrugom mladih za Šibenik i Glazbenom udrugom mladih NULA Pozitivna, a na listi za Županijsku skupštinu koaliciji se pridružuje i Nezavisna lista za Vodice.

U gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji izredale su se sve političke stranke međutim u proteklih 26 godina, kako na državnoj tako i na lokalnoj razini, svakim danom je sve gore i gore i upravo zbog toga okupili smo političke opcije koje se do sada nisu prodale, koje su uvijek govorile istinu i bile čvrste u svojim političkim stavovima, istaknula je, predstavljajući koaliciju, Iris Ukić Kotarac iz NL Stipe Petrina.
– Ne želimo da nas kao do sada vode stranački “jaslari” jer je činjenica kako je grad Šibenik pred bankrotom i da se samo vještim PR-om pokušava zamagliti stvarna slika. Još gora je situacija u županiji i mislimo kako je vrijeme da se neke nove snage uhvate kormila grada Šibenika i Šibensko-kninske županije, kazao je Stipe Petrina.
Govoreći o razlozima ponovnog izlaska na izbore u gradu Šibeniku, Vladimir Kužina iz Šibenskog građanskog foruma je istaknuo kako je suradnja s Nezavisom listom Stipe Petrine jedina garancija za beskompromisnu borbu za prava i jednakost svih građana Šibenika.
-Nakon 8 godina na bazi našeg programa za kojeg smo se cijelo vrijeme zalagali, uspostavili smo suradnju sa NL Stipe Petrine kao jedinom realnom opcijom. Želimo da šibensko gradsko vijeće bude mjesto donošenja, a ne provedbe već donešenih odluka. Od samog početka zalažemo se za očuvanje prostora, a u zadnje vrijeme vidimo, i preko GUP-a i ostalog, da se ponavlja isti scenarij-pogodovanje određenim skupinama na račun građana, kazao je Kužina.
– Možda je malo iznenađenje: ja i Stipe Petrina za istim stolom no naši ciljevi su isti. Nakon mnogih razgovora sa raznim političkim opcijama zaključili smo da je ovo jedina dokazana opcija koja se bori za svoju lokalnu zajednicu i za županiju. Mi ovaj put izlazimo na izbore za Grad Vodice kao kandidacijska lista građana “Lista našeg mista Vodice”. Prikipilo je, to je naš slogan za Vodice, kazao je Lasan.
Stipe Petrina pozvao je i druge opcije da im se pridruže, ali one kojima je dobrobit Šibenika i Šibensko-kninske županije uistinu na prvom mjestu.

Na slici : Danijel Lasan, Stipe Petrina i Vladimir Kužina

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI