Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
POLITIKA
Peđa Grbin u Nu2: Kolege iz Mosta imaju elementarni moral, nećemo glasati za opoziv Petrova

Peđa Grbin u Nu2:
Kolege iz Mosta imaju elementarni moral, nećemo glasati za opoziv Petrova

U HTV-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ gostovao je potpredsjednik SDP-a.

– Ne čudi me što je pukao brak HDZ-a i Mosta, jer u HDZ-u je toliko sukoba interesa da brak mora puknuti. Brak s Mostom je težak, ali svaka suradnja na političkoj sceni je takva – rekao je potpredsjednik SDP-a Peđa Grbina, komentirajući prekid suradnje HDZ-a i Mosta. – Kolege iz Mosta su pokazali da, ako ništa drugo, imaju neki elementarni moral i da, kad konačno moraju odlučiti, odaberu ono što je ispravno.
O mogućoj suradnji SDP-a i Mosta, Grbin je rekao:  – Ako je Most spreman na ozbiljnu suradnju, gdje neće gurati neki populizam u interesu dizanja vlastitog rejtinga, onda je suradnja moguća. Zadnjih godinu i pol ne govori tome u prilog.
SDP neće, naglasio je Grbin, glasati za opoziv Bože Petrova s mjesta predsjednika Sabora. – Do smjene Petrova dolazi u trenutku kad je on konačno odlučio reagirati na sukob interesa u Vladi. Koji će biti rezultat smjene Bože Petrova? Na čelo Sabora dolazi Jandroković, Reiner, Brkić… Što god mislio o Petrovu, meni kao pripadniku opozicije je bolje da na čelu Sabora sjedi čovjek koji je u četvrtak prihvatio inicijativu koju smo pokrenuli. Ili mi je bolje da tamo sjedi recimo Milijan Brkić? – zapisao se retorički potpredsjednik SDP-a.
Grbin je komentirao i SDP-ovu inicijativu za smjenu ministrice Dalić kojoj zamjera sukob interesa i Lex Agrokor. – Iz dana u dan izlaze podaci koji ukazuju da je izrada tog zakona bila sve samo ne transparentna. Primjerice, saznali smo da su prilikom izrade zakona sudjelovali vanjski suradnici, a Dalić ne želi reći tko točno. Ministrica Dalić u priopćenju kaže da tim suradnicima nije ništa plaćeno. Je li im plaćeno tako da zastupaju Agrokor? Jučer gđa Dalić govori da je bila na čelu radne grupe koja je izrađivala zakon – mi do jučer nismo znali ni da postoji radna grupa! Tko su ti ljudi, kako se to radilo? – govorio je Grbin.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI