Neovisni novinarski portal
8.5.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Konferencija za novinare Mosta u Mandalini (Foro: Tris/H. Pavić)

Most želi ‘istrgnuti Šibenik iz stranačkih ralja’ – ‘postat ćemo noćna mora vladajućih’

Konferencija za novinare Mosta u Mandalini (Foro: Tris/H. Pavić)

Kandidat Mosta za gradonačelnika Šibenika konzervator Ivo Glavaš na popodnevnoj konferenciji za novinare predstavio je kao kandidata za svog zamjenika Marka Doodneya.

Doodney je poduzetnik i dugogodišnji predsjednik Mjesnog odbora Mandaline, a Glavaš ga je predstavio kao domoljuba, dragovoljca Domovinskog rata ‘koji nije uzeo ništa od domovine za koju se borio’.

I Glavaš i Doodney zamjerili su aktualnom gradonačelniku dr. Željku Buriću što upravlja gradom po najsitnijim stranačkim interesima.

– Gledam gradonačelnika Željka Burića i vidim da svaki dan sastanči na tim svojim ‘lutajućim kolegijima’ po temeljnim stranačkim ograncima, a nikad s građanima. On se kao gradonačelnik ne bi trebao tako ponašati, već bi mu svi građani trebali biti isti. Mandalina je jedan od onih kvartova u kojem ova gradska vlast nije puno učinila, a imaju najveću komunalnu naknadu u gradu – rekao je Glavaš.

Ivo Glavaš (Foto: Tris/H. Pavić)

Doodney je kazao kako u Šibeniku lokalna smouprava uopće ne funkcionira, da se ne prepoznaju se funkcije mjesnih odbora i gradskih četvrti, koji bi trebali biti spona između grada i građana, zbog čega dolazi do erozije povjerenja u gradske strukture.

– Ako gradonačelnik svih građana Šibenika, i onih koji su ga birali i onih koji nisu, ako se on nalazi sa svojim biračkim tijelom u temljenim ograncima stranke, što mi ostali možemo očekivati? Nas ima puno više. Mi smo frustrirani i jednostavno nam je dosta. Dakle, to kadroviranje po gradskim situacija, to političko-poslovno pogodovanje, toga nam je jednostavno dosta. Mi moramo istrgnuti grad iz stranačkih ralja. Postat ćemo noćna mora vladajućima – rekao je Doodney.

Mark Doodney (Foto: Tris/H. Pavić)


VEZANE VIJESTI