Neovisni novinarski portal
6.12.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI / POLITIKA
F. Tuđman svečano klikće mišem (foto: www.hdz.hr)

HDZ obilježio 10. travnja – 20 godina u bespućima virtualne zbiljnosti

F. Tuđman svečano klikće mišem (foto: www.hdz.hr)

HDZ je obilježio 10. travanj – 20. obljetnicu puštanja u rad svoje internetske stranice www.hdz.hr. Toga je dana u podne i petnaest minuta HDZ u bespuća virtualne zbiljnosti svečanim klikom miša lansirao ondašnji predsjednik države i te stranke dr. Franjo Tuđman.

– Hrvatska demokratska zajednica otvorila je svoje mrežne stranice www.hdz.hr prije točno 20 godina – 10. travnja 1997. godine, tri dana uoči lokalnih izbora. Toga dana, u nazočnosti čelništva naše stranke i mladeži, predsjednik HDZ-a dr. Franjo Tuđman otvorio je web stranice točno u 12 sati i 15 minuta kliknuvši mišem za pokretanje servera. U prvoj godini pohranjeno je više od 600 stranica informacija, a te 1997. predsjednička kampanja dr. Franje Tuđmana prvi put se vodila i online! – hvale se internetskim rođendanom HDZ-ovci.
Prenose i riječi svojega predsjednika, ujedno i prvobjavljeni tekst na www.hdz.hr.

Naslovnica premijerne HDZ-ove web stranice s poslanicom dr. Franje Tuđmana (foto: www.hdz.hr)

– Godine 1991. u doba borbe hrvatskog naroda za slobodnu i neovisnu državu, odlučio sam ubrzati projekt uključenje Hrvatske u Internet. Učinio sam to svjestan važnosti novih informacijskih tokova i potrebe da, na istoj razini kao i druge suverene države, budemo uključeni u pružanje i razmjenu informacije na svjetskoj internet mreži – poručio je tada svekolikom čitateljstvu Tuđman.
Potom je pojasnio i kako su članovi HDZ-a ‘sve ovo vrijeme bili zauzeti izgradnjom države.’ Dakako, bili su zauzeti i pretvorbom društvenih poduzeća u privatna, odnosno tzv. privatizacijom. Rezultati posvemašnje zauzetosti su ovih dana izuzetno vidljivi.
– Članovi Hrvatske demokratske zajednice bili su sve ovo vrijeme zauzeti izgradnjom države i svih njezinih institucija, pa tako i nacionalne informacijske infrastrukture. S obzirom na to da su ovi prioriteti ostvareni, došlo je vrijeme da i Hrvatska demokratska zajednica otvori svoja vrata posjetiteljima s Interneta. Želim Vam ugodno čitanje HDZ-ovih WWW stranica. – kazao je tada dr. Franjo Tuđman.
HDZ-ovi informatički djelatnici su ažurni su u praćenju likova i djela svih svojih predsjednika koje izvještajima prate gdjegod se pojave. Trenutačno je u fokusu Andrej Plenković, koji se prati u stopu, s izuzetkom vijesti kako se jučer sastao s visokim dužnosnikom Komunističke partije Kine u središnjici HDZ-a (vidi Tris).

F. Tuđman svečano klikće mišem (foto: www.hdz.hr)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI