Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
KULTURA / SCENA
Dalmatinski haiku i Beatles Revival Band večeras u Azimutu

Dalmatinski haiku i Beatles Revival Band večeras u Azimutu

Zadnji petak u mjesecu, 28. travnja, u šibenskom klubu Azimut rezerviran je za predstavljanje nagrađivanog šibenskog književnika Aljoše Vukovića, te podsjećanje na kultni album Beatlesa  ‘Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’.

Razgovor  s književnikom, koji se nakon pisanja zagonetki i pjesama za djecu okušao i u japanskoj haiku poeziji napisavši “Šibenski haiku za Zvonu i Iku”  te osvojio nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada počinje u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Aljoša Vuković, književnik i glazbenik, već dugi niz godina bavi se pisanjem zagonetki i poezije za djecu. Objavljivao zagonetke i pjesme u časopisima Smib, Modra lasta, Književnost i dijete, Radost… Do sada je objavio preko 400 zagonetki i pjesama. Dobitnik je nagrade “Ovca u kutiji” za najbolju hrvatsku slikovnicu 2011. godine te dvije pohvale nagrade “Grigor Vitez”. Također je bio nominiran i za književnu nagradu “Kiklop”. Zastupljen je i u čitankama za osnovnu  školu. Dosad je  objavio dvanaest knjiga i dvije slikovnice te jednu zbirku dijalektalnog haikua, a zastupljen je u nekoliko domaćih i stranih haiku-zbornika. Dobitnik je prve nagrade za tanku na haiku- festivalu u Ivanić-Gradu, druge nagrade na međunarodnom haiku-festivalu European Kukai te pohvale na jednom od najvećih svjetskih haiku-natjecanja Vladimir Devide. Bavi se i glazbom te sklada za klape, kazališne predstave i animirane filmove… Član je Hrvatskog društva književnika i Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade.

Aljoša će u Azimutu predstaviti svoj rad, pričati o svome životnom putu, a glazbom će ga popratiti Kristijan Goja i Ante Stošić.

Iste večeri šibenska publika bit će u prilici obilježiti pola stoljeća od izlaska kultnog albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” legendarnih Beatlesa, uz nastup Beatles Revival Banda, jednog od najdugovječnijih europskih tribute bendova. Koristeći autentične instrumente i uniforme Beatlesa sa njihove svjetske turneje 1965., do današnjih dana odsvirali su više stotina koncerata po klubovima i dvoranama Hrvatske, Italije i Slovenije. Među brojnim nastupima vrijedi izdvojiti i njihovo gostovanje u Liverpoolu, u Cavern Clubu u kojem su svoju karijeru započeli i sami Beatlesi.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI