Neovisni novinarski portal
27.7.2021.
KULTURA / UKRATKO
Uspjeh prvog Bazara u šibenskom Azimutu

Uspjeh prvog Bazara u šibenskom Azimutu

Tzv. indoor buvljak organizirali su udruga Fotopoetika i klub Azimut.

Nije bilo sreće s vremenom, ali prvi Bazar u Azimutu je uspio. Buvljak u organizaciji udruge Fotopoetika privukao je petnaestak izlagača, a moglo se naći svega, kako to obično na buvljacima i biva. Bazar bi se u Azimutu trebao održavati svake prve nedjelje u mjesecu, pa će se s vremenom valjda stvoriti i navika dolaska kupaca.
– Prvo što mi pada na pamet kad gledam ovaj prvi buvljak jest da ljudima doista nedostaje sadržaja, prilika. Bez ovog jutros, bila bi to još jedna lijena nedjelja u kojoj bi svi pristali na depresiju uslijed kišnog dana. Ovako su dobili priliku da izađu, da taj izlazak donese druženje i nešto novo. Dajte ljudima sadržaj pa nećemo kriviti pametne telefone i društvene mreže za otuđenost. Bazar je donio osvježenje na koje su ljudi pristali, što izlagači što posjetitelji, tako da smo kao organizatori zadovoljni. Pokazalo se da ima smisla to što su Fotopoetika i Azimut zajedno napravili – reći će Snježana Klarić, glavna i odgovorna.
Kolika je bila robno-novčana razmjena na prvom Bazaru, nema službenih podataka. Trisovci su potrošili sto kuna; dupli i kultni „Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me“ The Curea i „Pump“, zadnji od Aerosmitha prije nego što su postali nepovratno ljigavi. Nije loše. Fotograf Nino Šolić prodavao je plastificirane rock fotografije; Bare, Urban, Dr. Fric iz KUD Idijota, pa i Robert Plant, kojemu nedostaje pola glave. – Stalno je trčao po bini, je*i ga – kaže Nino.
– Podržavam Bazar, odmah sam se prijavio čim sam čuo. Prodajemo razne sitnice, dekorativne predmete, drvene posudice, maske… – rekao nam je Danijel Hrg, poznati šibenski proizvođač nakita i u zadnje vrijeme konceptualni umjetnik.
Idući Bazar je prve nedjelje u travnju. Ulaz u Azimut je besplatan, kao i sudjelovanje.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI