Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
POLITIKA / PRIOPĆENJE / UKRATKO
Goran Beus Richembergh (foto TRIS/G. Šimac)

HNS:
HDZ poput Trumpa – uvode porez koji su prije nazivali „brutalnim napadom na Hrvate“!

Goran Beus Richembergh (foto TRIS/G. Šimac)

HDZ poput Trumpa – uvode porez koji su prije nazivali „brutalnim napadom na Hrvate“! – naslovili su svoje priopćenje u političkoj stranci HNS, a koje prenosimo u nastavku teksta.

Goran Beus Richembergh (foto TRIS/G. Šimac)

Iako su, ne tako davno, HDZ-ovci, pa čak i aktualni ministri, porez na nekretnine nazivali „opasnim haračem“ i „brutalnim napadom na Hrvate“, Titanik Vlada Andreja Plenkovića uvodi porez na nekretnine. Odnosom prema građanima, mijenjanjem stavova i ponašanjem sve više podsjećaju na Trumpa. Ustraju na normalizaciji stvari koje jednostavno nisu normalne – pokušavaju situaciju u kojoj netko javno laže ili iznosi dijametralno suprotan stav pretvoriti u prihvatljivu.

„Još nedavno su sadašnji ministri iz HDZ-a samu ideju uvođenja poreza na nekretnine nazivali „opasnim haračem“ i „brutalnim napadom na Hrvate“. Danas su okrenuli ploču i u maniri najgorih licemjera najavljuju njegovo uvođenje. Mi u HNS-u dosljedno se protivimo uvođenju novih poreza i zalažemo se za smanjenje postojećih“, rekao je saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh komentirajući Vladinu najavu.
Kao dosljedna liberalna stranka, HNS svoj stav o porezu na nekretnine nije mijenjao. Porez na nekretnine je nepravedan, stoga smo, podsjećamo, i kao partner u Vladi uspješno zaustavili uvođenje istog.
Kao liberalna stranka HNS se zalaže za što manje poreza i nameta, kako krizom izmučenim građanima, tako i poduzetnicima, kojima je svako olakšanje poslovanja itekako potrebno.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI