Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
KULTURA / UKRATKO
Filmu S one strane Grand Prix i Nagrada publike na festivalu u Francuskoj

Filmu S one strane Grand Prix i Nagrada publike na festivalu u Francuskoj

Na slici redatelj Zrinko Ogresta s nagradama/Izvor:HAVC

Na 12. međunarodnom festivalu A l’Est du Nouveau, dugometražni igrani film Zrinka Ogreste S one strane nagrađen je Grand Prixom za najbolji film, a najboljim ga je proglasila i festivalska publika.

Hrvatski je film proglašen pobjednikom festivala u konkurenciji ponajboljih srednjoeuropskih i istočnoeuropskih filmova prethodno potvrđenih na središnjim europskim festivalima. Grand Prix je dodijelio stručni žiri kojim je predsjedavala francuska novinarka i spisateljica Colette Lallement Duchoze, uz francuskog glumcaBruna Potzulua, pisca Emmanuela Rubena i srpskog redatelja Gorana Radovanovića.
Nakon što je u veljači prošle godine film S one strane premijerno prikazan i nagrađen na berlinskom filmskom festivalu, obišao je sve kontinente i bio prikazan na više od šezdeset svjetskih festivala. Redovito se prikazuje u kinima Nizozemske, Belgije, Luksemburga, Italije i Turske.
Film je snimljen u produkciji Interfilma iz Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Zillion filma iz Beograda uz potporu Hvatskog audiovizualnog centra.
Više o festivalu možete saznati na ovoj poveznici.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI