Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
GRAĐANI
Pršut (Foto: Tris/H. Pavić)

Zadar:
Prosvjedna šetnja ispred trgovačkog centra zbog dvije ‘fete’ pršuta

Pršut (Foto: Tris/H. Pavić)

Jedna ‘feta’pršuta (Foto: Tris/H. Pavić)

Ispred trgovačkog centra Interspar u Zadru će se sutra (subota, 11. veljače) od 9 do 12 sati, prosvjedno šetati – zbog dvije ‘fete’ pršutaMarjana Botić, zadarska vijećnica Akcije mladih, odlučila se za prosvjed potresena nakon što je čula za posljednju presudu u slučaju Suzane Šošo koja je otpuštena iz gore navedene trgovine jer je za užinu pojela par dekagrama pršuta, pri čemu je snimila svevideća nadzorna kamera tog inozemnog trgovačkog lanca.

Naime, Općinski sud u Zadru  na ponovljenom suđenju odbio tužbeni zahtjev Suzane Šešo protiv bivšeg poslodavca zbog izvanrednog otkaza kojeg je dobila u rujnu 2015. Nakon što je sutkinja Ivana Čačić Brčić pročitala presudu kojom je odbila njezin zahtjev za naknadu štete Suzana Šešo je izašla iz sudnice u društvu odvjetnice Marine Stanić potpuno blijeda i šokirana, kako javlja Zadarski.hr.
– Kako se osjećam? Ne toliko dobro kao bivši premijer Ivo Sanader ili gradonačelnik Božidar Kalmeta. U rangu sam psa Mede koji nije smio lajati. Sada sam u prilici da nemam što jesti jer sam postala socijalno ugrožena osoba. U zadarskom Intersparu sam radila od njegovog otvorenja punih 11 godina. Nikada nas nitko nije upozorio na ponašanje zbog kojeg sam kažnjena. Neki su zbog iste i puno gorih stvari bili samo opomenuti, ali samo sam ja dobila otkaz – rekla je Suzana Šešo koja je izvanredni otkaz dobila 29. rujna 2015. godine, 12 dana nakon što je pojela dvije fete pršuta bez odobrenja uprave tog centra.
Naglašavam da ovo sa politikom nema veze. Konkretno što kao građanka očekujem  od uprave Interspara je da se ispriča za neadekvatne radne uvjete našoj sugrađanki, popravi opće uvjete rada u skladu sa praksom u njihovim centrima vani, te da preuzme na sebe plaćanje sudskih troškova. Šetat ću (ćemo) po zebri ispred centra svake subote od 9 do 12 dok uprava Interspara ne razmisli o tome da li se prema zaposlenicima smije na ovaj način ponašati. Sugrađanima prepuštamo izbor hoće li podržati ovaj prosvjed protiv neljudskog i neposlovnog tretiranja naših sugrađanki i sugrađana koji rade sad u ovom trgovačkom lancu. Nije isključeno i upozorenja drugim sličnim lošim trgovačkim lancima u budućnosti. Molim sve ljude dobre volje (ovdje me politički kontekst uopće ne zanima jer se radi o nepravdi sustava ) da mi se pridruže u subotu i da pokažemo da se ne slažemo sa ropskim odnosom prema radnicama i radnicima bar u onoj mjeri koliko nam građanska i ljudska savjest nalaže da pokažemo otpor – kaže Marjana Botić.
Valja vidjeti hoće li Zadrani u subotu ujutro u tu trgovinu doći kako bi pokazali solidarnost prema sugrađanki ili će pak tamo doći kako bi napunili trgovcima džepove, a kolica kruhom, mesom, mlijekom, jajima, deterdžentom, suhomesnatim proizvodima, sirom te voćem i povrćem.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI