Neovisni novinarski portal
18.10.2021.
PRIOPĆENJE / UKRATKO
Prosvjed u Zagrebu: Ljubav jest i ostaje jača od mržnje…

Prosvjed u Zagrebu:
Ljubav jest i ostaje jača od mržnje…

Udruga Zagreb Pride poziva ‘drage građane i građanke Republike Hrvatske’ i ‘sve one koji su dosad šutjele i šutjeli’ na mirni prosvjed protiv mržnje, nasilje, fašizacije i militarizacije društva koji će se održati danas (13. veljače) u 18 sati na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu. Jedan od povoda za ovaj prosvjed je napad suzavcem na posjetitelja zagrebačkog kluba Super Super u noći sa subote na nedjelju.

– U noći sa subote na nedjelju (11./12. veljače 2017.) u klubu Super Super izvršen je brutalan i barbarski napad na ljudske živote i dostojanstvo svih nas. Sustavna relativizacija govora mržnje i okretanje glave vladajućih od nasilja koje se vrši u javnom prostoru, štura generička priopćenja u kojima „oštro osuđuju svaki oblik nasilja“, razni kvazi-politički marginalci koji pozivaju na progon svih koje smatraju nepodobnima. To je naša sadašnjost.
Vrijeme je da kažemo: DOSTA! – kažu organizatori prosvjeda.

– Zagreb Pride vas sve poziva: pokažimo da svi mi građani i građanke Republike Hrvatske nećemo stajati sa strane i gledati kako se temelji ove države urušavaju pod izlikom domoljublja i tradicije. Ne dopustimo da nam ekstremisti i fundamentalisti preotmu domovinu. Kucnuo je čas da budemo neustrašivi i neustrašive, još strastvenije nego što smo bili i bile 2002. godine kad su nas također probali ušutkati suzavcem. Odbijamo živjeti u prošlosti. Odbijamo da sadašnjost bude obilježena mržnjom i nasiljem – nastavljaju u svom pozivu.

– U ponedjeljak 13. veljače 2017. godine u 18 sati, na Trgu žrtava fašizma, pridružite nam se na mirnom prosvjedu. Dosta je mržnje! Dosta je nasilja! Dosta je fašizacije i militarizacije društva! Dosta je šutnje! Naša budućnost ovisi isključivo o nama. Zahtijevamo društvo prihvaćanja, jednakopravnosti i solidarnosti u kojem ima mjesta za sve ponosne i hrabre ljude. Ljubav jest i ostaje jača od mržnje! – zaključuju poziv u Zagreb Pride-u.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI