Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Obljetnica HDZ-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Proslavljena 27. obljetnica HDZ-a u Šibeniku

Obljetnica HDZ-a (Foto: Tris/H. Pavić)

Proslava 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u petak je obilježena 27. obljetnica osnutka Hrvatske demokratske zajednice Šibensko-kninske županije i Grada Šibenika, odakle su predsjednik stranke Andrej Plenković i lokalni stranački šefovi poručili kako u svibnju idu po još jednu izbornu pobjedu.

U izjavi navinarima nakon proslave premijer Plenković je rekao da mu je osobito zadovoljstvo doći u Šibenik čestitati utemeljiteljima i utemeljiteljicama HDZ-a obljetnicu osnutka, osobito u trenutku kada HDZ obnaša važne dužnosti kako na razini županije, gdje ima i župana i gradonačelnike svih pet gradova.

– Prilikom prošlog posjeta dogovorili smo neke konkretne projekte za Grad Šibenik, i u smislu cestovne povezanosti i razvoja turizma. Važno je da se vidi veliki napredak na razini županije i svih pet gradova u proteklih nekoliko godina. U tom smislu cijenim doprinos ljudi, posebice kolegica i kolega iz HDZ-a koji su u tim procesima dali razvoju županije. Od njih očekujem da se zalažu za ključne razvojne ciljeve županije i tako dobiju povjerenje birača na izborima u svibnju – rekao je Plenković novinarima koje je ipak zanimao premijerov komentar o suzdržanosti Mosta prilikom izglasavanja (ne)povjerenja ministru plagijatoru Pavi Barišiću.

– Nemam nikakav komentar. Razgovarali smo prije. Oni su tako izabrali, to je njihova odluka. Ono što je bitno je da je 72 zastupnika glasalo za povjerenje ministru Barišiću – regao je Plenković.

Odbio je i zamolbu da komentira stav Mosta da Barišić mora otići ako se potvrde navodi iz najnovije prijave protiv njega na sveučilištu u Augsburgu, u kojoj se tvrdi da je ministar autoplagirao vlastitu doktorsku disertaciju ‘Svijet i etos. Hegelov stav prema propasti Zapada’.

– Danas smo zaključili tu priču – rekao je Plenković.

 

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković (Foto: tris/H. Pavić)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI