Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
POLITIKA
Nikica Penđer i Hrvoje Zekanović (Foto: Jozica Krnić)

Hrast i HKS u koaliciji, Zekanović kandidat za gradonačelnika Šibenika:
‘Sto posto smo u drugom krugu’

Nikica Penđer i Hrvoje Zekanović (Foto: Jozica Krnić)

Nikica Penđer i Hrvoje Zekanović (Foto: Jozica Krnić)

Stranka Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku i Hrvatska konzervativna stranka potpisali su koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore. Kandidat koalicije za šibenskog gradonačelnika bit će saborski zastupnik Hrvoje Zekanović iz Hrasta, za dogradonačelničku funkciju borit će se Nikica Penđer iz HKS-a, koji je i aktualni dogradonačelnik, a treće ime na listi trebalo bi se saznati uskoro.

– Brojke stavljaju Šibenik u jako lošu poziciju u odnosu na ostale hrvatske gradove. Šibenik je prema stupnju gospodarske aktivnosti najlošiji županijski centar na Jadranu, ne postoji grad koji ima manji proračun. Zato će gospodarski razvoj i ostanak ili povratak mladih u Šibenik biti u fokusu našeg djelovanja. Vrijeme je za treću opciju i siguran sam da ovaj put građani neće birati između dvije najveće stranke – rekao je Hrvoje Zekanović, koji je u Hrvatski sabor izabran na listi HDZ-a.
– Koalicije se sklapaju i razvrgavaju. Lokalni izbori imaju drugačija pravila i ovaj put imamo stav da trenutačna garnitura u Šibeniku ne zaslužuje upravljati gradom u sljedećem mandatu. Mi smo bolji izbor – reći će Zekanović.
I Nikica Penđer je na dogradonačelničku funkciju u Šibeniku došao preko koalicije s HDZ-om. – Ja ovdje ne izlazim ni kontra HDZ-a, niti SDP-a. Izašao sam ponuditi nešto novo, prostora ima, na nama je da se pokažemo i dokažemo. Prema građanima uvijek treba biti iskren i ne obećavati ono što ne se može ispuniti. Idemo iskreno, idemo ponizno, idemo u službi građana. Dati ćemo ljudima priliku da konačno biraju ljude – kazao je Penđer.
Koalicijski sporazum Hrasta i HKS-a potpisan je danas na šibenskoj tvrđavi Barone, a potpisnici su uvjereni u pozitivan izborni rezultat.
– Drugi krug je sto posto izvjestan. Pokušava se stvoriti privid nekakve moći, ali vjerujte, analize kažu: drugi krug. Kad uđemo u drugi krug onda smo favoriti za preuzimanje vlasti u Šibeniku, a ako našu kompoziciju još i pojačamo, onda je i matematika na našoj strani – optimističan je Zekanović.
– Šibenik je bio grad pesimizma i drago mi je da se samopouzdanje diglo posljednjih godina. Međutim, situacija nije bajna. U gradu se trenutačno događa facelifting, a stvarnih projekata koji mogu značiti iskorak, ne postoji – kaže zastupnik Hrasta, ističući prostor nekadašnjeg TEF-a kao temelj svijetle gospodarske perspektive Šibenika, koji nijedna dosadašnja gradska vlast nije uspjela staviti u nekakvu funkciju.
Upitan na kraju da u kratkim crtama opiše Hrvoja Zekanovića, Nikica Penđer je ispalio: – On je malo brži, a ja malo sporiji. Kažu da je to dobitna kombinacija.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI