Neovisni novinarski portal
24.10.2021.
KOMENTARI / POLITIKA
Robert Pauletić/Foto: Tris7H.Pavić

Robert Pauletić:
Split zaslužuje viziju i poštenje

Robert Pauletić/Foto: Tris7H.Pavić

Robert Pauletić/Foto: Tris/H.Pavić

Most je danas u Splitu, u nazočnosti čelnika stranke Bože Petrova, predstavio svojeg kandidata za gradonačelnika Splita, Roberta Pauletića. Petrov istaknuo kako je Pauletić, za razliku od drugih, bio na Južnom polu!

S konferencije za novinare poručili su kako je za Split, grad s najvećom stopom rasta u turizmu, donedavni zamjenik ministra turizma u Oreškovićevoj Vladi – najbolje rješenje.
– Pauletić je izbor iz više razloga. Podržavao je ideju Mosta od samog početka, bio  je u prošloj Vladi u turizmu, u sezoni koja je oborila sve rekorde. Osim poduzetničke i novinarske karijere, proputovao je stotinjak država, svih sedam kontinenata, za razliku od drugih bio je i na Južnom polu. Čovjek koji je u životu napravio mnogo toga dobra, ponešto malo lošeg, na to nas stalno podsjećaju novinari. Pokazao je znanje i inteligenciju, kao 15-godišnjak osvojio je najpoznatiji kviz. Osim znanja i iskustva, pokazao je i humanost, srčanost, hrabrost i smjelost. Što god je radio do sada pobjeđivao je i vjerujem da će i u ovoj majci bitaka odnijeti pobjedu. Ja osobno, a i Most čvrsto stojimo uz Roberta. Vrijeme je za dodatni iskorak i nadam se, pobjedu – kazao je  Božo Petrov.

Pauletić: Splićani su prvi!

Pauletić je kazao kako je njegov cilj od Splita napraviti turistički dragulj koji će stati uz bok Monte Carlu i Cannesu.
– Split ima svoje mjesto u svijetu. Svjetski je grad, zaslužuje viziju i poštenje. Kao svjetski putnik i poduzetnik suprotstaviti ću se profesionalnim političarima. Moji protukandidati nisu praktički vidjeli svijeta – kazao je Pauletić i naveo svoje tri glavne poruke. Prva je “stop uhljebima”. Druga poruka je “lipi, čisti Split, dragulj Mediterana”, a treća je: “Splićani su prvi”.
Split u kombinaciji s Pauletićem na čelu teško može dobiti poštenje i postati turistički dragulj ako se samo prisjetimo što je Pauletić pisao o turistima iz Srbije (Lepi naši gosti su se vratili, i to u velikom broju). Nisu mu po volji bili ni splitski gosti iz Japana, pa je 2015. na svom Facebook profilu o njima napisao sljedeće:
“Banzai! U Splitu sve vrvi od Japanaca! Ova Japanka koju san danas snimija ispod Svetog Duje valjda misli da smo mi svi bolesni od gube – stavila je nešto ka plinsku masku! Ajde jebi mater japansku! Kako je pisalo na onome grafitu: Japanci, mrš nazad u Kinu!”
Pauletić se branio kako je u tim tekstovima bila riječ o “specifičnom dalmatinskom humoru koji je izvučen iz konteksta i možda zvuči uvredljivo, ali zapravo to nije”.
No  kako to nisu jedini slučajevi, koji bi Pauletića kao kandidata za bilo koju poziciju trebali diskvalificirati, iznenađuje kako netko tko jučer izjavi “kako će se truditi biti čovjek u svakoj situaciji”  i “kako će Most biti razuman”, danas Pauletića ističe kao najbolje rješenje za Split.
Ne ostaje ništa drugo zaključiti nego sljedeće:  predlaganje Roberta Pauletića za gradonačelnika Splita možda zvuči uvredljivo ali zapravo to nije. Riječ je opet o “specifičnom humoru”.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI