Neovisni novinarski portal
28.9.2021.
POLITIKA
Oprez, škola (foto Pixabay)

Nova ljevica:
Obrazovnom sustavu prijeti sadržajna i moralna katastrofa

Oprez, škola (foto Pixabay)

Oprez, škola (foto Pixabay)

Dok u hrvatskom društvu traje rasprava treba li aktualni ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić dati ostavku budući da je plagirao znanstveni rad, o tom slučaju i stanju sustava znanosti i obrazovanja u Hrvatskoj javila se nedavno osnovana politička stranka Nova ljevica. Javnosti su poslali svoju objavu naslovljenu ‘Apel za spas znanosti i obrazovanja‘, koju prenosimo u nastavku:

Iako je značajan dio građana, što svojim volonterskim radom, što masovnim odazivom na prosvjede podržao reformu obrazovanja i njezovu nužnu modernizaciju, obje posljednje Vlade HDZ-a i MOST-a, su se ponijele krajnje cinično prema reformi i obrazovanju uopće. To nas naravno uopće ne čudi, s obzirom na činjenicu da im glavni savjetnici za to područje dolaze iz Hrvatske biskupske konferencije, s kojima se premijer Plenković nedavno službeno sastao upravo na temu obrazovanja. Kako se sve to događa u vremenu u kojem ministarsku funkciju bez imalo srama drži čovjek optužen za plagiranje, što je najteži znanstveni grijeh, jasno je kako katastrofa koja prijeti sustavu nije samo sadržajna, nego i moralna.
Stoga pozivamo ministra Barišića i njegovog pomoćnika Glunčića da pod hitno podnesu ostavke na svoje funkcije, a Vladu da ih smijeni ukoliko se to ne dogodi.
Također pozivamo Vladu da za pitanje reformi u obrazovanju počne kontaktirati stručnu javnost, umjesto prvaka Katoličke crkve.
Na kraju pozivamo sve stranke, udruge i građane koji su svjesni kakva se obrazovna i civilizacijska devastacija već dogodila ovom društvu i što mu tek predstoji ukoliko se ovu područje ne reformira, da povežu svoja djelovanja i naprave organiziran pritisak na Vladu da prestane ometati modernizaciju društva i zemlje.
Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI