Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
GRAĐANI / MEDIJI
Neka vide da nas ima: Forum.tm pokreće prvu hrvatsku crowdfounding kampanju za medije

Neka vide da nas ima:
Forum.tm pokreće prvu hrvatsku crowdfounding kampanju za medije

forom-tmDošlo je vrijeme da se neprofitni mediji u Hrvatskoj obrate svojem čitateljstvu za pomoć, a nakon svojevrsnog udara na takve nezavisne medije kojega je pokrenula bivša kratkotrajna Vlada RH.

– U ponedjeljak, 21. studenog 2016. godine u 11 sati u Novinarskom domu (mala dvorana, ulaz Lj. F. Vukotinovića 4/I kat u Zagrebu) bit će predstavljena prva crowdfunding kampanja za medije u Hrvatskoj, koju pokreće neprofitni portal Forum.tm. O tom modelu financiranja i položaju neprofitnih medija govorit će Slavica Lukić, potpredsjednica Hrvatskog novinarskog društva, Goran Borković, glavni urednik te novinari i urednici portala Forum.tm – javljaju HND i Forum.tm.
Forum.tm kampanju pokreće sa zgodnim i odgovarajućim sloganom: Neka vide da nas ima.
Goran Borković za N1 kaže da su se, suočeni s ukidanjem potpore neprofitnim medijima odlučili za pionirski iskorak – zatražiti pomoć čitatelja putem crowdfundinga.
– Svjesni smo da je pet tisuća dolara koje želimo doseći našim čitateljima puno, ali je za nas poticaj da nastavimo tamo gdje nas je Hasanbegović pokušao zaustaviti. Vani je takav način financiranja medija uobičajen, i to onih medija kojima je javni interes primaran, a trudimo se da Forum.tm bude baš takav. Prvi u Hrvatskoj pokušat ćemo barem približiti ideju crowdfundinga za medije, a time još više osnažiti vezu Forum.tm-a i onih koji ga čitaju – kazao je Borković za N1.
Kolegama s Foruma.tm želimo željeni uspjeh i odlične rezultate njihove kampanje, a koja bi, kako stvari već neko vrijeme stoje, mogla biti obrazac budućeg dijelovanja i za druge neprofitne medije, uključujući i ovaj koji upravo čitate.

forum-tm1

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI