Neovisni novinarski portal
5.3.2024.
EKOLOGIJA / GRAĐANI / POLITIKA
Zelena akcija: Zagreb smrdi i guši se u smeću – građani šaljite fotografije otpada

Zelena akcija:
Zagreb smrdi i guši se u smeću – građani šaljite fotografije otpada

zazg

– Zagreb smrdi i guši se u smeću. Zahtijevamo kvalitetno prikupljanje, recikliranje i pravednu naplatu! – alarmiraju iz udruge Zelena akcija, te pozivaju građane Zagreba na on-line akciju i slanje fotografija otpada. Više o akciji u priopćenju Zelene akcije, kojega prenosimo u cijelosti, zajedno s poveznicama na njihove kontakte na koje se mogu slati fotografije zagrebačkog smeća.

Grad Zagreb je u kolovozu građanima/kama smanjio broj odvoza otpada i licemjerno ih pozvao na odvajanje otpada, a pri tome nije osiguravao adekvatnu infrastrukturu i pravedne naplate po količini miješanog otpada. Zbog tih loših eksperimenata gradskih vlasti, pozivamo sve građane/ke da nam pomognu dokumentirati slučajeve u Zagrebu gdje su kontejneri ili kante za otpad pretrpani sa smećem te izazivaju neugodne mirise i narušavaju izgled grada.
Pozivamo vas da sudjelujete u on-line akciji na način da fotografirate takve slučajeve te nam ih pošaljete na info@zelena-akcija.hr ili objavite* na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) uz #Smrdi. Uz objavljenu fotografiju napišite o kojoj lokaciji se radi te označite Zelenu akciju. Želimo prikupiti što više konkretnih primjera gdje je građanima/kama onemogućeno kvalitetno zbrinjavanje otpada zbog eksperimenata i nemara gradskih vlasti te od njih zatražiti da nakon dugogodišnje bezuspješne i štetne politike gospodarenja otpadom napokon učine korak naprijed.
Sudjelujte u ovoj on-line akciji kako bismo zajedno gradskim vlastima jasno dali do znanja da ne želimo da Zagreb bude EU prijestolnica smeća kojom je proglašen u travnju ove godine**. Poručimo da želimo sustav u kojem se otpad kvalitetno prikuplja i reciklira dok se mjesečni računi pravedno izračunavaju, a ne nameću proizvoljno po volji gradskih vlasti.
Najbolje fotografije javno ćemo koristiti kako bismo prikazali neadekvatan sustav gospodarenja otpadom, bez navođenja vaših imena. Slanjem ili objavom fotografija pristajete da ih Zelena akcija koristi na navedeni način.
Fotografije možete objavljivati i slati ih do četvrtka, 13. listopada.
* za Facebook profil molimo vas da post bude javan (što možete napraviti putem kotačića pokraj tipke „objavi“ dok pišete status. Za Instagram i Twitter vaš profil mora biti javan.
** http://zelena-akcija.hr/hr/programi/otpad/zagreb_eu_prijestolnica_smeca
Računi Zelene akcije su:
Facebook: facebook.com/Zelenaakcija
Instagram: @zelenaakcija
twitter: @Zelenaakcija
Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI