Neovisni novinarski portal
23.9.2021.
IZDVOJENO
Bandić: U petak se uklanja terasa na Cvjetnom trgu

Bandić:
U petak se uklanja terasa na Cvjetnom trgu

Horvatinčić nastavlja uništavati Cvjetni (Foto: Savezbiciklista)

Konstrukcija na Cvjetnom trgu u Zagrebu/Foto: Savezbiciklista

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u četvrtak da će se zimska terasa Hoto centra, koju je na Cvjetnom trgu postavila tvrtka Tomislava Horvatinčića ukloniti do petka navečer te da će odgovorni koji su izdali rješenja za njezino postavljanje biti sankcionirani.

 “Ovo će biti uklonjeno do sutra navečer. Oni koji su izdali rješenja, a koja nisu trebali izdati, snosit će sankcije. To ćemo riješiti idući tjedan”, izjavio je Bandić na konferenciji za novinare na Cvjetnom trgu te zahvalio građanima, novinarima i snimateljima koji su ukazali na taj problem.
“Ja sam odgovoran. Snosim svu odgovornost i kad pogriješe moji suradnici, iako će idući tjedan biti suspenzija. Ne može se ovo napraviti na Cvjetnom trgu, ne može se kuća raditi na Cvjetnom trgu. Jer ovo je kuća, a ne terasa, ni jedna ni druga, bez obzira o kome se radilo. Da me moja majka moli, koju najviše volim na svijetu, ne bih to dozvolio. Međutim, dogodilo se. Sutra navečer toga više neće biti, a nadam se da će oni koji budu suspendirani, a bit će ih, biti pouka onima da se to više nikada ne ponovi”, poručio je.
 Bandić je najavio kako će terase na Cvjetnom trgu raditi do proljeća iduće godine kada će gradske vlasti, u dogovoru sa strukom i građanima te na temelju arhitektonskog rješenja koje je naručeno od Udruženja arhitekata Grada Zagreba, dugoročno riješiti taj problem.
 “Terase, javna okupljanja nemaju alternative u modernom i suvremenom načinu života. Međutim, moraju se posložiti stvari, mora struka reći svoje, moraju biti zaštićeni objekti nulte skupine poput crkve, mora se uklopiti u ambijent, mora imati svoju funkciju i svoju estetiku”, kazao je Bandić.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI