Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
POLITIKA
Drago Prgomet opet u HDZ-u ‘otvorenom za sve’: Vjerujem da ću biti na listama

Drago Prgomet opet u HDZ-u ‘otvorenom za sve’:
Vjerujem da ću biti na listama

Drago Prgomet u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Drago Prgomet u Šibeniku (Foto: Tris/H. Pavić)

Bivši potpredsjednik HDZ-a, bivši Mostovac i osnivač stranke Hrid Drago Prgomet prihvatio je poziv Andreja Plenkovića da se vrati u HDZ, a svoju je odluku pred novinarima obrazlagao danas u Šibeniku.

– Mogu slobodno reći, nastavio sam tamo gdje sam stao prije nekoliko godina. Poziv gospodina Plenkovića i prvi koraci koje je učinio kao novi predsjednik stranke jasno govore da će se HDZ profilirati kao stranka koja je otvorena za sve. Nitko nije suvišan i svatko je dobro došao tko će graditi tu stranku i državu Hrvatsku na temeljima međusobnog povjerenja, dijaloga. A ako ćemo se tući, tući ćemo se argumentima, činjenicama, a nikako ideološkim sukobima – rekao je u izjavi za novinare Prgomet.
Kaže da Hrvatskoj trebaju mir i stabilnost. Uvjeren je da će biti na listi stranke za sabor i da će HDZ pobijediti na ovim izborima.
– Vjerujem da ću biti na izbornim listama, ali smatram da Predsjedništvo treba donijeti odluku koja će biti u interesu stranke, a ne naših osobnih ambicija – rekao je Prgomet.Drago Prgomet9

– Najvažnije je dobiti izbore, a duboko sam uvjeren da će Hrvatska demokratska zajednica ove izbore dobiti. Nakon toga će se razgovarati. U ovom trenutku je važno poslati jasnu poruku da novo vodstvo HDZ-a okuplja svoje bivše i sadašnje članove, da želi graditi državu u kojoj ćemo konačno prestati voditi ratove svojih očeva, a početi razmišljati kako i od čega će živjeti naša djeca – rekao je Prgomet.
Novinari su primijetili da je ne tako davno slovio kao potencijalni SDP-ov partner.
– Želio bih demistificirati onaj jedan sastanak. Rekao sam na tom sastanku gospodinu Milanoviću: ‘Nećete biti naš kandidat za premijera Hrvatske’. Danas to isto poručujem: Zoran Milanović neće biti hrvatski premijer! – ustvrdio je Prgomet.

Na pitanje na kojoj bi izbornoj listi volio biti, Drago Prgomet je odgovorio da su razgovarali o više izbornih jedinica. I o Slavoniji i o Zagrebu.

– U Slavoniji sam bio dugo, u ratu, tamo sam radio, moja obitelj je porijeklom od tamo i tamo sam krenuo u prve političke korake. U Zagrebu sam na zadnjim izborima osvojio velik broj preferencijalnih glasova, što na određen način govori o stavu mojih sugrađana. U Zagrebu i radim, vodim kliniku. Ostavljam stranci da odluči što je najbolje – rekao je Prgomet.Drago Prgomet8

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI