Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
POLITIKA
Dražen Keleminec nastavlja “šatorizaciju” Hrvatske u Srbu

Dražen Keleminec nastavlja “šatorizaciju” Hrvatske u Srbu

Dražen Keleminec iz marginalne proustaške Autohtone Hrvatske stranke prava dobio je dozvolu za podizanje šatora uz spomenik antifašistima u Srbu gdje namjerava onemogućiti proslavu godišnjice antifašističkog ustanka 27. srpnja 1941. Očigledno, uz blagoslov sustava...

Dražen Keleminec (Foto FB) (4)Otkako je gotov zaboravljeni Đuro Glogoški svojedobno u Hrvatsku uveo „šatorsku demokraciju“, Hrvati su postali naprosto ovisni o šatorima. Trenutno Autohtona Hrvatska stranka prava na čelu s notornim političkim marginalcem Draženom Kelemincem kampira u Srbu, uz partizanski spomenik , ne bi li onemogućila obilježavanje godišnjice antifašističkog ustanka 27. srpnja 1941. Keleminčeva skupina ustašofila namjerava svakog dana, sve do 1. kolovoza, uz spomenik palim antifašistima održavati predavanja o Domovinskom ratu s krajnjim ciljem da ostvari svoje staro obećanje kako se u Srbu više proslave 27.srpnja neće održavati.

Kad državne institucije nemaju primjereni odgovor na „šatorsku demokraciju“ onda ona pokazuje sve veće ambicije postati modelom prakticiranja politike silom, prijetnjama i ucjenama. Ako je u slučaju Glogoškog, kao predsjednika Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, policija imala izvjesnu empatiju i respekt prema branitelju i stradalniku Domovinskog rata, pitanje je što je potaknulo da opskurnim likovima iz Keleminčeve družine izda dozvolu za podizanje šatora na javnoj površini koja, besumnje nije za to namijenjena. Stvara li to policija umjetno posao za sebe, jer, taborovanje A HSP uz antifašistički spomenik uoči proslave Dana antifašističkog ustanka u Srbu, ne sluti na dobro. Ponajmanje na pacifističko okupljanje predavača recentne povijesti hrvatske države.

Milorad Pupovac, čelnik SNV-a, sasvim opravdano konstatira da je službena dozvola MUP-a izdana Draženu Kelemincu za taborovanje njegovih pristaša „faktično dozvola za ometanje„ skupa kojega svake godine u Srbu organiziraju SNV i Savez antifašističkih boraca.
– Policija zanemaruje činjenicu da su ljudi koji su postavili šator sljedbenici poražene ustaške ideologije i promotori te politike u današnjoj Hrvatskoj, širitelji govora mržnje, pozivatelji na nasilje i poricatelji antifašističkih vrijednosti. Drugim riječima- kaže Pupovac- naša je policija odlučila takvu politiku staviti pod svoju zaštitu. A one građane, predstavnike antifašista, koji dolaze ondje kako bi se raspitali što se događa, legitimiraju i privode na informativne razgovore i tretira ih se kao kriminalce, kako bi rekli ti iz šatora- zločince. To neće proći- vjeruje Pupovac.

No, hoće li? Jer, ako je tzv. prosvjednicima iz A HSP-a izdana dozvola za postavljanje šatora, zar treba očekivati da će im sada biti naprasno oduzeta? Ili će i ovaj šator biti u milosti policije, štoviše pod njezinom zaštitom, kao legalna provokacija … A tada, zbilja, najmanje što treba 27. srpnja u Srbu očekivati je mir i red,  dostojanstveno okupljanje dviju ideološki suprotstavljenih skupina. Pri čemu jedna predstavlja sljedbenike antifašizma koji je i po Ustavu u temeljima hrvatske države. Drugi, pak, poraženu ustašku ideologiju koja je povijesno kompromitirala ovaj narod i prodala dobar dio hrvatskog teritorija fašističkoj Italiji. Pa gdje toga ima?

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI