Neovisni novinarski portal
4.12.2021.
UKRATKO
Nezavisna lista Stipe Petrine pozvala na “prosvjed svih prosvjeda”, u subotu, na Trgu bana Jelačića

Nezavisna lista Stipe Petrine pozvala na “prosvjed svih prosvjeda”, u subotu, na Trgu bana Jelačića

Kad je već ovako dobro krenulo, Nezavisna lista Stipe Petrine odlučila je iskoristiti trenutak i „kurikularnu euforiju“,  pa se obratila javnosti novim pozivom na „prosvjed svih prosvjeda“. Ako vam je stvarno dosta, dođite u subotu, 4. lipnja u 12 sati na Trg bana Jelačića u Zagrebu i recite stop korupciji i rasprodaji Hrvatske! Jer dok prosvjedujemo radi boljeg obrazovanja, zaboravljamo da , ukoliko ovako nastavimo, i pametni i glupi neće imati što jesti – stoji u pozivu NL Stipe Petrine na novi prosvjed nezadovoljnih hrvatskih građana, u ime Slobodne Hrvatske.

Petrina i njegovi kolege s Nezavisne liste sjetit će nas kako nismo ni blizu uspješni u borbi protiv unutrašnjeg neprijatelja kao kad se borimo protiv vanjskog, pa i u uspjehu „pokreta otpora“ zaustavljanju kurikularne reforme dugoročno vidi neuspjeh ukoliko se ti isti ljudi ne odazovu i subotnjem prosvjedu i ne ispune središnji zagrebački trg.
– Ukoliko želite da vam djeca budu sita i zdrava i da ostanu tu, na svojoj zemlji, pokažite bunt, zaštitite ono što nam je još ostalo, kradu nas 25 godina. Nećemo pjevati, ali ćemo snažno vikati „Stop korupciji, stop rasprodaji Hrvatske!!!“- poručuju organizatori zahtijevajući ostavke premijera i njegovih zamjenika, „ove nesposobne vlasti i njihovih igrača“ i odlazak svih onih koji su godinama uništavali Hrvatsku.
Slobodna Hrvatska i Stipe Petrina „potpisuju“ i “marš protiv Monsanta” i međunarodnog ugovora TTIP-a, ali njihov prosvjed nije , kako kažu , reklamiran u udarnim terminima na televiziji niti je dobio veću medijsku pozornost, iako su tog dana ( 21. svibnja) okupili 2200 revoltiranih građana koji su upozoravali na štetne politike i potrebu da se digne glas protiv toga. No, neke teme izazivaju veću pažnju medija, kao što je slučaj s reformom obrazovanja, jer su za razliku od „marša protiv Monsanta“, dobrodošao i poželjan ispušni ventil za sve, jer radi se o našoj djeci i njihovoj budućnosti. A to lakše i masovnije mobilizira ljude. Dobro je, zaključuju Petrina i njegovi istomišljenici, da nam djeca budu pametna i obrazovana, lakše će pobjeći iz ove zemlje ako im se starci ne pokrenu i ne izađu na ulice.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI