Neovisni novinarski portal
20.9.2021.
KOMENTARI
Ima tu nešto… Dajte nam treće zlo!

Ima tu nešto… Dajte nam treće zlo!

Koje su zlo, sramota i jad manji: je li to mogućnost da je Željko Dolački, načelnik zagrebačkih policijskih boraca protiv organiziranog kriminala, sam ukrao onu gomilu eura i dvije kile zlata i sakrio ih kod sebe doma, ili pak mogućnost da mu netko opako smješta...

Piše : Renato Baretić

PolicijaKaže ona stara: “Nema ti druge, nego od dva zla izabrati manje”. Okej, da probamo.
Koje su zlo, sramota i jad manji: je li to mogućnost da je Željko Dolački, načelnik zagrebačkih policijskih boraca protiv organiziranoga kriminala, sam ukrao onu gomilu eura i dvije kile zlata i sakrio ih kod sebe doma, ili pak mogućnost da mu netko opako smješta, a sve zbog nečega desetog, možda vezanog tek uz HDZ-ovu i Mostovu opčinjenost kontrolom kompletnog represivnog aparata u državi?
Ako na čelu možda najsloženijeg i najzahtjevnijeg policijskog odjela imaš čovjeka koji će amaterskim fingiranjem provale iz vlastitog ureda odnijeti enormno blago, pa ga potom tjednima čuvati u vlastitoj kući – ej, pa kakvi su tek onda policajci nižeg ranga i statusa, oni kojima je Dolački godinama šefovao, sve zahvaljujući svojim kriminalističkim sposobnostima i minulim radom?!
Ako je pak posrijedi nekakva namještaljka za odstrel Ostojićevih i Milanovićevih kadrova u policiji – koji je kvocijent inteligencije dovoljan za smišljanje tako prozirnog fola? Mora li biti imalo viši od tjelesne temperature? Samo mozgić tolicnoga kapacitetića mogao bi pomisliti da će sve to proći lišo, da će javnost masovno, bez grintanja popušiti taj krimić žnj-produkcije, još jedan u nizu.
Oba su scenarija podjednako nevjerojatna i podjednako ponižavajuća za sve nas koji se trudimo što urednije plaćati režije, poreze i ina davanja, nas koji poštujemo prometne propise i ina pravila za što čestitije preživljavanje u granicama dopuštenog minusa na računu. Otud vjerojatno i lavina nepovjerenja u službenu verziju, oličena u internetskim komentarima anonimaca ispod tekstova o uhićenju Dolačkog: teško je povjerovati u to da je u policiji mogao toliko napredovati toliko glup kradljivac; lakše je, ipak nekako, prihvatiti tezu po kojoj je sve skupa samo jeftilen-igra dokazanih kradljivaca svega živog po Hrvatskoj.
U svoje bih ime najljubaznije zamolio da nam se pod hitno ponudi i neka treća verzija, bilo kakva, samo da bude malo više “light”, neka koju će nam biti lakše i manje bolno popiti. Neka koja će biti barem malo manje zlo, jad i sramota.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI