Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
UKRATKO
Premijer Orešković: Danas odluka o ministru branitelja

Premijer Orešković:
Danas odluka o ministru branitelja

Tihomir Oreskovic

Tihomir Orešković/Foto: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik saborskoga Odbora za ratne veterane Miodrag Demo (BM 365), novinarima je kazao, kako je od premijera Tihomira Oreškovića dobio jamstva da će danas biti poznato ime novog ministra branitelja te da će to vjerojatno biti Tomo Medved.

Jamstva je, kako je kazao, dobio sinoć, na užem sastanku, na kojem su bili i Miro Bulj (Most) i Željko Dilber (HDZ).
Za Medveda, Demo kaže kaže da je dobar operativac, zapovjednik Prve gardijske brigade koji se od završetka Domovinskog rata posvetio radu s udrugama, pomaganju ljudi, bio načelnik Personalne uprave u Ministarstvu obrane.
– Zajedno smo počeli 90-ih u jedinici za posebne namjene, mislim da ću kao predsjednik Odbora dobro surađivati s njim – rekao je Demo.
I premijer Tihomir Orešković potvrdio je kako će se tijekom poslijepodneva naći s umirovljenim generalom Tomom Medvedom koji je kandidat Domoljubne koalicije za ministra branitelja te najvjerojatnije donijeti i odluku koga će za to mjesto predložiti Saboru.
– Iskoristit ću ovo popodne da se nađem s kandidatom i nadam se da ću danas donijeti odluku – rekao je Orešković novinarima u Saboru nakon što je pred zastupnicima predstavio prijedlog proračuna za ovu godinu.
Orešković nije odgovorio na pitanje je li Medved prihvatljiv kandidat Mostu.
– To ne znam. Jučer smo prvi put čuli za gospodina – rekao je Orešković.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI