Neovisni novinarski portal
5.8.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Anja Šimpraga (SDSS) – zamjenica šibensko- kninskog župana

Anja Šimpraga (SDSS) – zamjenica šibensko- kninskog župana

anja_1_web

A. Šimpraga (foto: SDSS)

 

ZAGREB/ŠIBENIK,  (Hina)- Kandidatkinja SDSS-a Anja Šimpraga osvojila je najviše,   76, 86 posto glasova birača izašlih na prijevremene izbore za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda srpske nacionalne manjine, doznaje se u Županijskom izbornom povjerenstvu u Šibeniku.

  Za Šimpragu, jednu od petero kandidata za nasljednika Mirka Raškovića, koji je dužnost županova zamjenika zamijenio mjestom u Hrvatskom saboru, glasovalo je 2.259 birača od 2.939 koliko ih je izašlo na birališta.
  Za SDP-ova Slobodana Rončevića glasovalo je 7,5 posto birača, nezavisne Đuru Rusića 7,2 , Branka Dragovića 3,5 te Draganu Čakić 3,2 posto birača.
  Prijevremenim izborima odazvala se četvrtina birača, od oko 12.300 glasovalo ih je nešto manje od tri tisuće. Nevažećih listića bilo je 50 ili 1, 7 posto.
To su konačni neslužbeni rezultati, dobiveni sa svih 54 biračka mjesta, rekao je predsjednik ŽIP-a Sanibor Vuletin, napominjući da prije nego postanu službeni i konačni moraju proteći zakonski rokovi za moguće prigovore, odnosno žalbe.
  Izbori su, ističe Vuletin, protekli mirno, bez dojava o prigovorima.
Tags: ,

VEZANE VIJESTI