Neovisni novinarski portal
22.10.2021.
IZDVOJENO
Prosvedu je bilo oko 2000 ljudi, kažu organizatori (foto Facebook)

Mnoštvo prosvjedovalo na Gornjem gradu:
‘Ovo nije jedan od onih prosvjeda koji se samo ‘lajkaju’ na Facebooku’

Prosvedu je bilo oko 2000 ljudi, kažu organizatori (foto Facebook)
S večerašnjeg prosvjeda na Markovom trgu (foto Facebook)

S večerašnjeg prosvjeda na Markovom trgu (foto Facebook)

ZAGREB, 1. veljače 2016. (Hina) – Više od tisuću ljudi okupilo se u ponedjeljak navečer na Markovu trgu u Zagrebu na protestu “izdajnika” koji je organizirala Radnicka fronta želeći izraziti neslaganje s onim što, kako navodi, “nova vlast radi, govori i smjera”, kao i s time “tko se u njoj nalazi”.

 Razloge prosvjeda pročitala je aktivistica, koja je odobravanje sudionika posebno izazvala izjavom: “Ne želimo da nam Karamarko odredjuje što smijemo govoriti u javnosti”. Poručila je da desnica na vlasti predstavlja “najekstremniju vladu u Hrvatskoj barem od 90-tih”.
 Ovo nije jedan od onih prosvjeda koji se samo “lajkao” na Facebooku, okupio je puno više ljudi nego što se računalo, rekao je predstavnik organizatora skupa. Po novinarskim procjenama okupilo se čak i dvije tisuće ljudi.
Prosvedu je bilo oko 2000 ljudi, kažu organizatori (foto Facebook)

Na prosvjedu je bilo oko 2000 ljudi, kažu organizatori (foto Facebook)

 Pozivajući na prosvjed, Radnička fronta je navela da ne žele živjeti u državi u kojoj “profesionalni ‘domoljubi’ sastavljaju liste nepoćudnih, ukidaju životno partnerstvo, ograničavaju medicinski pomognutu oplodnju, uništavaju kulturu i (i dosad jedva postojeće) medijske slobode, dok istodobno po tko zna koji put pljačkaju čitavo društvo, krešu radnička prava, smanjuju plaće i pogoduju korporacijama.”
 Navode kako prosvjeduju jer “žele društvo solidarnosti, jednakosti, socijalne pravde i tolerancije, a ne društvo mržnje, eksploatacija i netolerancije”. Među ostalim, ističu da je razlog prosvjedu i taj što “ne smatraju da su ‘profesionalni’ branitelji” mjerilo svega, jer “ne misle da je različitost loša”, jer misle da “HDZ nije stvorio, nego opljačkao Hrvatsku”, jer ne žele da “simpatizeri NDH budu ministri kulture”.
 Prosvjed, koji je počeo u 18,30 sati, trajao je oko sat vremena bez incidenata i završio pjesmom mješovitog zbora “Le Zbor”.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI