Neovisni novinarski portal
25.7.2021.
SCENA
Lemmy Kilmister (Foto: Roberto Pavić/ravnododna.com)

Lemmyjev posljednji ispraćaj uživo na YouTubeu

Lemmy Kilmister (Foto: Roberto Pavić/ravnododna.com)

Bi li se Lemmyju Kilmisteru svidjela ova ideja? Možda i ne bi, no izravno uključenje je najavljeno za subotu, 9. siječnja, točno u ponoć.

Lemmy Kilmister (Foto: Roberto Pavić/ravnododna.com)

Lemmy Kilmister (Foto: Roberto Pavić/ravnododna.com)

Lemmyjev pogreb bit će izravno prenošen na YouTubeu! Ceremonija posljednjeg ispraćaja po hrvatskom će vremenu početi u ponoć, trajat će do 01.30, a prijenos ćete moći pratiti preko ovog LINKA. Lemmy Kilmister bit će sahranjen na groblju Forest Lawn Memorial Park u Hollywoodu.
U Los Angelesu će „spektakl“ početi puno ranije, planirano je da cijela priča traje punih dvanaest sati. Fanovi su pozvani da lideru Motorheada odaju počast u baru Rainbow, njegovu rezervnom „dnevnom boravku“. No, interes je ogroman, pa će okupljane biti organizirano duž dobrog dijela čuvenog Sunset Stripa u Hollywoodu.
„Gdje god bili, molimo vas da se okupite i gledate ceremoniju. Otiđite u omiljeni bar ili jednostavno gledajte od kuće. Budimo tako zajedno u subotu da slavimo život našeg dragog prijatelja i nezamjenjive ikone“, piše na Motorheadovoj službenoj Facebook stranici.
U međuvremenu je nastavljena kampanja da najpoznatiji Motorheadov hit „Ace of Spades“ zasjedne na prvo mjesto britanske top-ljestvice, a svi fanovi su pozvani da preko interneta kupe pjesmu. Rezultati će se znati krajem tjedna, pjesma je jučer ušla među deset najprodavanijih, a najozbiljniji protukandidat joj je novi singl Justina Biebera.
Također, pokrenuta je i peticija da se jedan od četiri novotkrivenih metala uvede u Periodni sustav elemenata pod nazivom „Lemmium“. Dosad je skupljeno gotovo 20 tisuća potpisa, no s obzirom na stroge kriterije pri imenovanju elemenata, teško da će se to i dogoditi.
Lemmy Kilmister preminuo je 29. prosinca 2015., u 70. godini života.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI