Neovisni novinarski portal
22.9.2021.
KULTURA
Naslovnica Zareza koji ide 'uživo'

Zarez nije točka:
Neće izaći na kioscima, ali zato danas ide ‘uživo’!

Naslovnica Zareza koji ide 'uživo'
Naslovnica Zareza koji ide 'uživo'

Naslovnica Zareza koji ide ‘uživo’

Zarez, dvotjednik za kulturna i društvena zbivanja, među rijetkim je tiskanim medijima u Hrvatskoj koji se bavi kulturnom tematikom, te je dugo odolijevao općoj pošasti trivijalizacije tiskanih (i ostalih) medija u Hrvatskoj. Razne nevolje dovele su do toga da Zarez opet neće biti tiskan, pa onda neće ni ovoga petka izaći na kioscima. Ali će zato biti prikazan ili pročitan ‘uživo’, kako bi to rekli na televiziji.

Naime, kad neće Zarez kiosku, onda će kiosk Zarezu, mogli bi reći. Zarez nije točka, pa su se kolege iz Zareza  dosjetili organizirati čitanje novine uživo (poveznica), što će se događati danas od 14 do 16 sati u MaMi u Zagrebu, u Preradovićevoj 5. Zarez će čitati Siniša Labrović, Nataša Govedić, Marko Golubić, redakcija Zareza i publika, odnosno ‘regularni’ čitatelji, ako to budu željeli.  Evo što poručuju kolege iz Zareza:
Kako je mnogima već poznato, usljed Vjerni čitatelji Zareza znaju da njihov i naš časopis za kulturna i društvena pitanja nije izašao već dulje od mjesec dana, a posljednji broj koji se pojavio na kioscima bio je #417. Zbog financijskih, ali i brojnih strukturnih problema, završeni Zarez #418-19 još nije tiskan ni distribuiran, a redakcija je tekstove iz tog broja zasad objavila na web stranicama časopisa, gdje ćete od petka moći “skinuti” i PDF tog broja. Zašto Zarez i dalje grca u problemima, možete iscrpno čitati na sljedećim linkovima:
http://www.portalnovosti.com/luka-ostojic-ne-zarezuju-zarez
http://www.zarez.hr/blog/tko-stoji-iza-zareza
http://www.zarez.hr/blog/sretan-beskraj
Međutim, umjesto da sjedi i čeka skrštenih ruku, redakcija je odlučila nastaviti proizvoditi časopis u gerilskim uvjetima, sve dok se ne riješi sadašnja situacija. Zbog toga ćete pored Zareza #418-19 od petka na www.zarez.hr moći pronaći i dvobroj #420-21, čije smo javno čitanje odlučili organizirati u net.klubu Mama, kako bismo ukazali na probleme s kojima se Zarez nosi, mobilizirali naše čitatelje na participaciju u njihovom rješavanju, te u konačnici podijelili s njima novi i kvalitetan sadržaj.
Tekstove iz novog broja Zareza čitat će umjetnik i performer Siniša Labrović; kustos i likovni kritičar Marko Golub; teatrologinja, kazališna kritičarka i sveučilišna profesorica Nataša Govedić i drugi članovi redakcije časopisa, a publika je također pozvana sudjelovati.
Na licu mjesta moći će se pronaći ograničena količina novih brojeva Zareza otisnutih u kućnoj radinosti. U coveru eventa nalazi se naslovnica novog broja, čiji je autor naš čitatelj Goran Alfirev iz Vodica.
Pridružite nam se u javnom oživljavanju Zareza i jedinstvenom kulturnom događanju. Vidimo se!

zarez_logo

Tags: ,

VEZANE VIJESTI