Neovisni novinarski portal
1.5.2024.
KULTURA / UKRATKO
Tjedan prošlosti: Pedesetak arheologa u Šibeniku i okolici

Tjedan prošlosti:
Pedesetak arheologa u Šibeniku i okolici

plakat arheoloske izlozbe

Šibenik i okolica će se ovoga tjedna intezivnije vraćati u dalju i bližu povijest. Izuzev predizborne kampanje, za to će biti zaslužan i bogat program vezan uz arheologe, arheologiju i arheološka istraživanja.

Naime, već u ponedjeljkak, 5. listopada, u hotelu Vrata Krke u Lozovcu bb nedaleko od Šibenika okupljanjem arheologa započinje višednevna arheološka manifestacija – znanstveni skup nazvan “Rezultati arheoloških istraživanja na prostoru Šibensko-kninske županije“. Priređuju ga Muzej grada Šibenika,  obližnji Nacionalni park Krka i Hrvatsko arheološko društvo, koje će na početku skupa, u ponedjeljak u 19 sati, tamo imati sjednicu svojega Središnjeg odbora.
Dan kasnije, u 9.30 skup se otvara, a onda brojni arheolozi, njih pedesetak, predstavljaju rezultate svojih istraživanja, druže se, odlaze na izlete na okolne arheološke lokalitete, predstavljaju projekte aktualnih i budućih arheoloških istraživanja. Cjeloviti program sa satnicom i imenima sudionika možete pronaći klikom OVDJE (program arheološkog kongresa).
Nadalje, u povijesti će ostati zabilježena i  manifestacija koja se otvara u srijedu 07. listopada 2015. u 19 sati u Muzeju grada Šibenika: izložba „Arheološka istraživanja u Šibensko-kninskoj županiji od 1995. do 2015. godine“.
               – Izložba će u dvorani za povremene izložbe Muzeja (ulaz s obale) biti otvorena do 15. listopada, svaki dan od 10 do 13 sati i od 17 do 20 sati.  Otvara u povodu znanstvenog skupa Hrvatskog arheološkog društva koji će biti održan u hotelu Vrata Krke od 06. do 09. listopada – kažu  Emil Podrug i Željko Krnčević, arheolozi iz Muzeja grada Šibenika.

plakat arheoloske izlozbe

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI