Neovisni novinarski portal
25.4.2024.
POLITIKA
Objava KGK (printscreen Facebook)

Predsjednica KGK iz Kine preko Facebooka naređuje i – zadaje matematički zadatak

Objava KGK (printscreen Facebook)
Objava KGK (printscreen Facebook)

Objava KGK (printscreen Facebook)

Iz daleke Kine, preko velikog azijskog kontinenta i preko društvene mreže Facebook, domaćoj hrvatskoj Vladi RH stiglo je naređenje ili naputak od državne poglavarke, predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Kako njezina ozbiljna državnička objava preko Facebooka nije preopširna, nego je kratka i jezgrovita, prenosimo je u cijelosti:

[MIGRANTSKA KRIZA] KGK – “Od Vlade RH tražim potpunu kontrolu državne granice te usmjeravanje migranata na službene granične prijelaze. Isto tako, broj migranata koji se propuštaju u državu mora biti razmjeran broju onih koji državu mogu napustiti.”

Gotova objava. Čini se kako je predsjednica KGK, kako se rado potpisuje na Facebooku, sinoć vrlo dobro pretpostavila budući potez Mađarske (u kojoj je više dana boravila uoči višednevnog boravka u Kini), s obzirom da je Mađarska noćas vojskom i bodljikavom žicom zatvorila svoje granice prema Hrvatskoj, uz napomenu kako će službeni prijelazi i dalje biti otvoreni.
U svojoj državničkoj objavi na Facebooku predsjednica je zadala i svojevrsni matematički zadatak ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, koji će morati izračunati ‘broj migranata koji se propuštaju u državu‘, a koji ‘mora biti razmjeran broju onih koji državu mogu napustiti‘, bez pomoći znanstvenika s Prirodoslovno matematičkog fakulteta u Zagrebu.
Podsjetimo, predsjednica RH KGK boravi glavninu ovog tjedna u mnogoljudnoj Kini, gdje se sastala ili će se tek sastati s predsjednikom Narodne Republike Kine Xi Jingpingom, premijerom Li Keqiangom, predsjedavajućim Svekineskog narodnog kongresa Zhang Dejiangom, glavnim upraviteljem Posebne upravne regije Hong Kong Leung Chun-yingom te gradonačelnikom Šangaja Yang Xiongom.
Na službenim stranicama www.predsjednica.hr učestale su objave tekstova i fotografija s predsjedničinih susreta s Kinezima, a o tome dovoljno riječito govore već i naslovi priopćenja: Upućen snažan poziv šangajskim ulagačima, Učvršćivanje temelja hrvatsko-kineske suradnje, Kina u očekivanju hrvatskih ulagačkih projekata te – Novo težište hrvatsko-kineskog partnerstva: gospodarstvo.
Ukratko, kako se može doznati, do sada je zaključeno kako se Hrvatska nalazi na europskom kontinentu, kako je članica EU-e, te je utvrđeno kako Hrvatska ima luke u kojima Kinezi mogu iz brodova istovariti robu koju prodaju Europljanima.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI