Neovisni novinarski portal
16.4.2024.
POLITIKA
Ostojić i banane (Foto H. Pavić/Wikimedia)

Banana gora od pendreka – mladi HDZ-ovci traže ostavku ministra Ranka Ostojića

Ostojić i banane (Foto H. Pavić/Wikimedia)
Ostojić i banane (Foto H. Pavić/Wikimedia)

Ostojić i banane (Foto H. Pavić/Wikimedia)

Povodom policijske istrage neprijavljenog prosvjeda kojim je Mladež HDZ-a u subotu ometala održavanje skupa SDP-a za IX izbornu jedinicu i na kojem je 58-godišnja prosvjednica privedena zbog napada na ministra Ostojića i petoricu policajaca, priopćenjem za javnost su se oglasili mladi HDZ-ovci.

– Tom su prilikom legitimirani članovi MHDZ-a od strane hrvatske policije. Taj pokušaj zastrašivanja mirnog i dostojanstvenog prosvjeda Mladeži HDZ-a napad je na slobodu govora i izražavanja mišljenja te pokušaj da se sakrije istina o stvarnim rezultatima ove Vlade – navode u priopćenju mladi najveće hrvatske političke stranke.

Ministra unutarnji poslova Ranka Ostojića optužili su za huliganizam, prostakluk i govor mržnje.

– Prostačka provokacija ministra Ostojića, koji je poput kakvog stadionskog huligana želio podijeliti banane prosvjednicima, flagrantni je primjer govora mržnje. U svakoj demokratskoj državi ministar bi nakon ovakvog ispada morao podnijeti ostavku, no ne i u Hrvatskoj – u kojoj je čitavi represivni aparat stavljen u partijsku službu i pretvoren u partijsku policiju. Umjesto što vrijeđa i progoni političke protivnike, ministru Ostojiću bilo bi bolje da se primi posla za koji ga plaćaju svi porezni obveznici te, primjerice, nakon gotovo 100 dana napokon otkrije provokatore koji su iscrtali svastiku na Poljudu. Ministar je ili nesposoban ili ne želi da se otkrije istina – sami procijenite o čemu se radi – navode mladi HDZ-ovci.

– No umjesto da policija odmah podigne kaznenu prijavu protiv ministra Ostojića zbog širenja mržnje i huliganskog izgreda pred desetinama svjedoka, ona na obavijesni razgovor poziva predsjednika šibensko-kninske županijske Mladeži HDZ-a Gordana Fržopa jer je iznio istinu o katastrofalnim gospodarskim učincima SDP-ove vlade – kaže Mladež HDZ-a.

Pozvali su predstavnike medija da sutra u devet sati poprate dolazak g. Gordana Fržopa na obavijesni razgovor u Policijsku postaju Vodice.
– Partijska represija neće zastrašiti Mladež HDZ-a – nastavit ćemo iznositi istinu, istinu koja je toliko bolna za aktualnu vlast – zaključuju mladi svoje nepotpisano priopćenje (Priopćenje za medije – MHDZ ).

'Prostačka provokacija ministra Ostojića, koji je poput kakvog stadionskog huligana želio podijeliti banane prosvjednicima, flagrantni je primjer govora mržnje' kaže mladost HDZ-a (Foto: MHDZ).

‘Prostačka provokacija ministra Ostojića, koji je poput kakvog stadionskog huligana želio podijeliti banane prosvjednicima, flagrantni je primjer govora mržnje’ kaže mladost HDZ-a (Foto: MHDZ).

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI