Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA
Zoran Milanović i

Premijer Milanović otkrio tajnu uspješnih investicija:
‘Najvažnije je da država ne smeta’

Zoran Milanović i
Zoran Milanović

Zoran Milanović (Foto: Tris/H. Pavić)

 Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović u večeras je u Šibeniku svečano otvorio hotelski kompleks D-Resort i marinu D-Marin Mandalina, investiciju turske Doğuş grupe tešku ukupno 45 milijuna eura.

Ferit Faik Şahenk, vlasnik Doğuşa, u obraćanju pred nekoliko stotina uzvanika je otkrio zašto je izabrao Hrvatsku za prvu greenfield investiciju koju je tvrtka poduzela izvan Turske.

 –  Uvijek smo ovdje bili dobrodošli, stoga želimo donijeti u Hrvatsku najbolje od najboljeg. Potpore i konstruktivni pristup hrvatskih vlasti, kako na državnom tako i lokalnom nivou, motivirali su nas na širenje investicija u ovoj prekrasnoj zemlji. Investiramo i u drugim zemljama, a za nas je Hrvatska jako dobra zemlja za investiranje. Tu se osjećamo se kao kod kuće. Zato želimo biti dio hrvatske poslovne scene i hrvatskoj društva – rekao Şahenk i najavio da će nastaviti investirati u Hrvatskoj.

IMG_5845

 Premijer Milanović skupu je, pak, otkrio u čemu je bila presudna uloga države i lokalne zajednice u ovoj uspješnoj investiciji.

– Najvažnije je da država ne smeta. I ako država i lokalna vlast u ove dvije godine nisu smetale, nego su radile ono za što ih građani plaćaju, onda sam ja zadovoljan čovjek. Tako radimo i to je naša filozofija. Jednostavna je, ali teško provediva, jer se država voli miješati i raditi probleme – rekao je Milanović naglasivši kako mu je drago što su Doğuş  i Şahenk odabrali Hrvatsku, da su doveli ovdje svoje znanje i uklopili ga s našim znanjem i tradicijom.

– Hrvatska je mala zemlja, ima 4,5 milijuna stanovnika i godišnje je posjeti 13 milijuna turista. U relativnim brojkama to je sam svjetski vrh. Dakle, mi ne možemo udomiti mnogo više turista, možemo nešto više, ali ne možemo višestruko više. Međutim, možemo pružiti još bolju uslugu i vrijednost za novac koju će ljudi biti spremni platiti. Upravo tome na vrlo direktan način doprinose vaš hotel i vaša marina – rekao je Milanović u svom kratkom obraćanju, proglasivši projekt otvorenim!

Zoran Milanović i

Zoran Milanović i Ferit F. Şahenk (Foto: Tris/H. Pavić)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI