Neovisni novinarski portal
27.11.2021.
SCENA
Nick Oliveri

Dolazak stoner ikone:
Nick Oliveri u Zagrebu

Nick Oliveri

Kontroverzan glazbenik s impresivnom karijerom u četvrtak, 30. srpnja, stiže u Vintage Industrial Bar.

Nick Oliveri

Nick Oliveri

Za točno tjedan dana enfant terrible rock ‘n’r rolla, basist, prateći vokal i koautor na dva najbolja albuma Queens Of the Stone Agea ‘Rated R’ i ‘Songs for the Deaf’, originalni član kultnog stoner rock benda Kyuss, dio nekadašnje postave shock-punkera The Dwarves i frontmen svog side-projekta Mondo Generator, Nick Oliveri, 30. srpnja dolazi u Zagreb. Klub domaćin bit će Vintage Industrial Bar u kojem će Nick koncertno predstaviti  solo album ‘Death Acoustic’

Nick Oliveri, čiji su koncerti između ostalog poznati i po tome što zna nastupati potpuno gol, rođen je 1971. godine u Los Angelesu. Karijeru je započeo u bendu Katzenjammer 1987. godine okružen sudrugovima čija će imena kasnije glasno odzvanjati u svijetu stoner rocka:  Josh Homme, John Garcia,  Brant Bjork i Chris Cockrell. Nakon nepune dvije godine Oliveri napušta bend da bi mu se kasnije kada je preimenovan u Kyuss ponovno pridružio i snimio dva albuma ‘Wretch’ i ‘Blues for the Red Sun’.

Iako mu je karijera najviše obilježena članstvom u Queens of the Stone Age, Nick Oliveri je u solo vodama značajan pečat ostavio kroz brojna gostovanja na albumima i turnejama svojih cijenjenih kolega i prijatelja Marka Lanegana, Turbonegro, Motorhead, Slasha, Winnebago Deal, Masters of Reality….

Nakon razlaza s QOTSA 2002. godine, koji su za razliku od Kyussa eksplodirali u komercijalnom smislu, Oliveri je na razne načine nastavio uspješno plivati u solo vodama; jedan od tih zamaha je i ‘Death Acoustic’, solo album na kojem se uglavnom nalaze obrade pjesama bendova čiji je član i sam bio ili bendova koje poštuje i čiji je rad utjecao na njegov, poput The Misfits, GG Alling i Raw Power.

Ulaznice za koncert možete nabaviti u pretprodaji po cijeni od 50 kuna u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) i Vintage Industrialu (Savska 160, Zagreb). Na dan koncerta cijena ulaznica iznosit će 70 kuna. Vrata kluba otvaraju se u 20 sati, početak koncerta je u 21.30.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI