Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
POLITIKA
Ante Kulušić: Josipovićev pravi put u ponor

Ante Kulušić:
Josipovićev pravi put u ponor

Čelnici Šibensko-kninskog HDZ-a i stranaka koje podupiru predsjedničku kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović na jutrošnjoj konferenciji za novinare još jednom su pozvali građane da joj i 11. siječnja daju svoj glas.Konferencija za novinare HDZ-a (6)

 

 – Da je Ivo Josipović u proteklih pet godina, ovako kao što danas nastupa protiv deložacija, ovrha i teškog gospodarskog stanja u Hrvatskoj, svaki put javno nastupio kad je vlada Zorana Milanovića nešto pogrešno napravila, danas ova država možda ne bi bila u ovako teškoj situaciji. Nažalost nije. Ivi Josipoviću uvijek je bio najvažniji Ivo Josipović i njegov osobni rejting. Kad god je trebalo, šutio je i odobravao. Dosadašnji i uskoro bivši predsjednik nije htio ulaziti niti najmanji sukob s Milanovićem, a sve kako bi osigurao njegovu potporu na izborima. Time je svoje osobne interese stavio  ispred interesa siromašnih i nezaposlenih i time je pokazao ne samo sebičnost nego i socijalnu neosjetljivost. Zajedno sa Zoranom Milanovićem i katastrofalnom politikom vlade doveo je Hrvatsku u nikad goru gospodarsku situaciju – rekao je predsjednik šibensko-kninske Županijske organizacije HDZ-a Ante Kulušić.

Po njemu, svi alarmi za uzbunu već odavno su upaljeni. Kontinuirani pad BDP-a, sve veći broj ljudi na rubu egzistencije, sve veći broj nezaposlenih i onih koji odlaze trbuhom za kruhom su pokazatelji kuda nas je odvela ekonomska politika ove vlade i rezultati Josipovićeva programa nove pravednosti.

– Ustavne reforme kojima će navodno doći do gospodarskog rasta i blagostanja još su samo jedna u nizu obmana i i laži koje je Josipović spreman servirati hrvatskim građanima u cilju dobivanja još pet godina predsjedničkog mandata. Njegov pravi put je u stvari put u ponor. Najbolja reforma koju Ivo Josipović i Zoran Milanović mogu ponuditi građanima Hrvatske bila bi neopoziva ostavka vlade i povratak Ive Josipovića na pravni fakultet – rekao je Kulušić.

Istaknuo je kako se Hrvatska 11. siječnja 2015. nalazi na prekretnici i prijelomnoj točki koja će odlučiti o budućnosti države. – Stoga pozivam još jednom sve građanke i građane Šibensko-kninske županije da u nedjelju ne propuste priliku, da zajedno još jednom pošaljemo jasnu poruku Zoranu Milanoviću i njegovoj nesposobnoj vladi da je vrijeme da prepuste vođenje države onima koji znaju i mogu. Županija Šibensko-kninska će u drugom krugu napraviti još bolji rezultat – rekao je Kulušić.

Čelnik HSP AS Florijan Žižić upozorio je kako su stotine autobusa naručene i plaćene da iz Srbije dovedu glasače ‘koji će podržati svog anacionalnog i asocijalnog predsjednika, koji je lutka na koncu nesposobnog premijera’,  čelnik HČSP-a Dalibor Durdov da se 11. siječnja ne bira između dva zla, već između Hrvatske regiona, Balkana i treće Jugoslavije, nasuprot viziji moderne Hrvatske jedne europske političarke, te Hrasta Hrvoje Zekanović koji je povukao paralelu između predsjedničkih izbora i referenduma o braku, te je pozvao birače da glasuju za Kolindu Grabar Kitarović koja je na tom referendumu bila ZA…

Članica Predsjedništva HDZ-a Josipa Rimac je, ponavljajući argumente prethodnih govornika, rekla da Kolindu Grabar Kitarović treba izabrati i zato jer je žena. –  Mi žene često se pitamo koliko smo zastupljene, kada će doći naše vrijeme i stoga pozivam posebno sve žene Šibensko-kninske županije da iskoriste svoju priliku i da svoj glas daju Kolindi Grabar Kitarović, jer sigurno će kao i svaka žena najbolje znati voditi ovu veliku obitelj, našu Hrvatsku – rekla je Rimac.Konferencija za novinare HDZ-a (10)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI