Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
IZDVOJENO
Šibenik i kanal sv. Ante, foto TZ Šibenik

Ljepote koje više nisu samo za ptice i avijatičare – ‘Šibenik iz zraka’ (VIDEO)

Šibenik i kanal sv. Ante, foto TZ Šibenik

Od sada pogled na fascinantne ljepote Šibenika i njegove okolice, slikoviti kanal sv. Ante, šibenski zaljev, četiri tvrđave, kameniti mozaik starog grada itd. više nije rezerviran samo za ptice, rijetke avijatičare i putnike u zrakoplovima. Naime, u Muzeju grada Šibenika predstavljen je netom montirani promotivni film “Šibenik iz zraka” u trajanju od 4 minute i 39 sekundi. Snimanje impresivnih prizora iz zraka, nakon kojih će zasigurno mnogi poželjeti posjetiti Šibenik, naručila je Turistička zajednica Grada Šibenika, a izradila ga je tvrtka Skyaction

– Ovo je plod dugogodišnjeg nastojanja Turističke zajednice Grada Šibenika da se napravi ovakav uradak. Film kreće s Jadrije, prolazi kroz Kanal Svetog Ante, obilazi tvrđavu Svetog Nikole, šetnicu i terminal za kruzere, zatim Šibenski most, starogradsku jezgru i druge tvrđave, stoga mislim da smo dobili jedan vrhunski proizvod koji možemo koristiti na sajmovima u svrhu promocije Šibenika” , pojasnio je direktor Ureda TZ Grada Šibenika Dino Karađole, te kazao kako će se film nadograđivati paralelno s razvojem turističke infrastrukture.
Svoju fascinaciju prizorima snimljenima iz leteće kamere nije krio ni šibenki gradonačelnik.
– Film je fascinantan, svatko tko pogleda ovaj film bit će sretan. Izuzetan je zbog toga što svi mi koji dugo živimo u ovom gradu nismo svjesni njegove ljepote. Mi intenzivno radimo na turističkoj valorizaciji ovoga grada i nastavit ćemo tim putem. – ushićeno je na predstavljanju filma ustvrdio Željko Burić, šibenski gradonačelnik, a ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika.
Šibenik i kanal sv. Ante, foto TZ Šibenik

Šibenik i kanal sv. Ante, foto TZ Šibenik

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI